MERKÜR’ÜN ÇARŞAMBASI/ *”Sonder (2018)” Animated Short Film


Aslı’nın Animasyon Kısa Film Seçimi…

Sonder (2018) : Animasyon Kısa Dram Filmi

 Film adına tıklayarak İmdb Sayfasına ulaşabilirsin!

CGI : Computer-Generated Imagery olarak açılan terim; statik görsellerin dinamik sahneler ile birlikte bilgisayar animasyonu oluşturacak hareketli görsellerin bütünü olarak açıklanabilir. 3B özel görsel efekt oluşturulmasının değerli olmasının sebebi, hepimizin tahmin ettiği gibi işçilik ve zaman mevzusunun yüksek kalitede görsel elde etme sürecinin yüksek eğitimli sanatçıların uzun saatler gerektiren çalışmalarının sonucudur. Bilgisayar tarafından üretilen görüntü profesyonellerinin, fikir, bilgi ve iş alışverişinde bulunmak için kullandıkları bir platform olan CGIMeetup da; içerik ve ağ kaynaklarını paylaşmak için kullanılıyor. Bu hap bilgi, çünkü film bu birliğin ürünüdür.

Zekanın temsilci gezegeni Merkür ve bu gezegenin günü olan çarşamba‘dır; kelime olarak Fransızca “mercredi” ya da İtalyanca “mercoledì” olarak bilinen günün isimleri; Roma inancı ve mitolojisine göre, iletişim ve zekanın tanrısı Mercury‘den üretilmiştir. İşte bu yüzden, bu gününün şerefine, haftanın anime önerisi günü ilan etmişliğim… Günün adının neden böyle koyduğumu soranlara da bir hap bilgi daha. Gelelim filmin reçetesine;

Sonder (2018) : Animasyon kısa film, romantik dram türünde ve Soba Productions tarafından üretilmiş eserdir. 3D Animasyonlu kısa filmin yaratıcı ekibinde; Soba bünyesinde çalışan güçlü sanatçılar var: Disney, Pixar, Dreamworks, Sony, EA, Oculus Story Studios ve daha bir çok güçlü stüdyolarda çalışan dünyanın dört bir yanındaki yetenekli ve bu endüstrinin profesyonellerinden oluşan kişiler; uzun metrajlı film animasyonu, VR / AR, oyun ve VFX arka planları için bir araya gelmiş ve bu filmi bize pişirmişler. Amerikan yapımı olan anime kısa film, 2018 tarihinde yayınlanmış ve 13 dakika sürer. Yönetmeni Neth Nom, senaryo üretimi konusunda Jessica Kitchens ile beraber çalışmış. Real time render ve Unity programları kullanılarak, izleyiciye Hollywood filmleri tadında bir ürün yaratmaya çalışmışlar. CGIMeetup ürünüdür.

Finn ve Natalie, birlikteliklerinde sona gelir ve ayrılırlar. Finn, kendini kaybolmuş bomboş hissettiği için kız arkadaşı ile yaşadıkları anılara tutunmaya çalışır. Yoluna devam etmek için enerjisi ve motivasyonu yoktur. Her şey yolunda sanırken partneri tarafından terk edildiğinde, sevgilinin geçerli ya da geçersiz olan sebeplerine anlamlı değerlendirmeler yapamaz. Çünkü süreç, esas oğlanın cephesinden mükemmele evrilirken, karşı taraf sonlandırma aşamasındaymış. Zirveye çıkma motivasyonundayken partnerinin “benden pas” demesi ile konum kendini sonsuz kere güncellemeye alır. Çünkü yeni rota talimatı veremez. Çünkü kendi gerçekliğine odaklanamaz. Çünkü rotanın tam tersi istikamette gözden kaybolan bir sevgili vardır. Çünkü geceden sabaha sevdiği birisini sıradan birisine çeviremez. Çünkü Onun varlığı ile alınmış bin türlü kararın, sözsüz anlaşmanın, sessiz Aktin hepsine bir anda bile ulaşamaz ve kendi rızasıyla bile olsa iptal/delete tuşuna basmakta çok zorlanır. Çünkü hayatının rengini bir fırça darbesiyle yeni bir renge boyayamaz. Çünkü bu durum, bir çok işlemler bütününden oluşuyordur. Çünkü yüreğin de ve zihnin de hala ona ait programla çalışan bir çok aplikasyon mevcuttur. Çünkü sonlandırma süreci, ancak destek ekibiyle hızlı bir şekilde gerçekleştirilir. Çünkü onun en büyük destekçisi bir anda gitmiş, onu yarı yolda tek başına bırakmıştır. Çünkü gerekli eleman ve ekipmana olan ihtiyacını planlamak ve işleme koymak için akli melekelerin açık ve çalışır olması gerekir. Çükü o, duygusal, zihinsel ve fiziksel felç geçiriyordur! Çünkü onun aşkı devam ederken, biten tüm programların kapatılması gerekiyordur. Çünkü ekranda 18 sekme açıktır, birinden gelen yüksek ses onu bloke etmiştir. Çünkü o sesin nereden geldiğini bile bilemez haldedir. Çünkü yalnız kalmak hakkında yeni bir gerçeklik gömleğini giymesi gerekiyordur. Çıplak olarak dükkanlardan gömlek alamaya gidemez. Çünkü boşalmış ortak hesaplardan online gömlek siparişi de veremez. Çünkü bankaya gidip gerçekleştirmesi gereken bir proses vardır. Çünkü giderken kahve potunu da aldığından, kafasını yerine getirecek bir fincan kahve de yapamaz. İşte bu film, bu zamanı yaşayan kırılganlığı, özellikle ilişkilerin sona ermesinin ardından oluşan duyguların yoğunluğunda ve yeniden başlamanın umudunu bulma çabasında olan, geride kalanı anlatıyor. Ve ben bu yanına bayıldım.

Çünkü bu film, terk edildikten hemen sonra neler olur adlı çalışmanın ürünüdür!

“Bazılarımız tutunmanın bizi güçlü yaptığını düşünüyor, ancak bazen bizi güçlü yapan bırakmaktır.”

Hermann Hesse

Bırakmak, kabullenmek ile mümkün ve umut edebilmenin mumunu tekrar tutuşturabilmek ile… İsviçreli yazar ve ressam Hesse’yi anmadan yazıyı kapatmaya kıyamadım. Yalnızlığın kişiliğine bol payeler vermiş olan yazardan, umutlu bir şiir de bırakayım bari; geceye:

"Her çağrısında yaşamın hazır olmalı yürek
Yeniden başlamaya eskiyi bırakıp gerilerde,
Kucak açmalı yeni ilişkilere, yeni bağlara
Yaslara bürünmeden, cesaretle ve gözüpek.
Her yeni başlangıçta bir büyü saklı yatar,
Tutar elimizden, kol kanat gerer yaşamamıza." Hermann Hesse

CGIMeetup ile yaratılmış diğer Animasyonlu Kısa Film Önerili İçeriklerim:

”BRAİN DİVİDED (2013)”

”MEZCALİENTE (2015)”

”THE MAKEOVER (2010)”

”PRİNT YOUR GUY (2015)”

”WEDDİNG CAKE (2013)”

”EXTİNGUİSHED (2017)”

“ONE SMALL STEP (2018)

”MR INDİFFERENT (2018)”

”THE WİSHGRANTER (2016)”

THE WİSHGRANTER (2016)  mavi film isimlerine tıklayıp tüm içeriklere link ile ulaşabilir, inceleyebilir, izleyebilir, beğenip yorum da yapabilirsen çok güzel şeyler olabilir bence. Çünkü birlikte daha güçlüyüz! Aslı’nda…

Aslı’nın Karikatür Seçimi..

“Bir kimse arıyorsa, gözü aradığı şeyden başkasını görmez çokluk, bir türlü bulmayı beceremez, dışarıdan hiçbir şeyi alıp kendi içine aktaramaz, çünkü aklı fikri aradığı şeydedir hep, çünkü bir amacı vardır, çünkü bu amacın büyüsüne kapılmıştır. Aramak, bir amacı olmak demektir. Bulmaksa özgür olmak, dışa açık bulunmak, hiçbir amacı olmamak.”

 Siddhartha – Hermann Hesse

Tüm amaçlar iptal ediliyor…

Aslı’nda Her Şey Aslı İçin…

aslinda.blog İnstagram sayfasının resmi kare kodudur!

MERKÜR’ÜN ÇARŞAMBASI/ *”Sonder (2018)” Animated Short Film” üzerine 2 yorum

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s