Mezcaliente (2015) : Animasyon Kısa Romantik Komedi Filmi
Film adına tıklayarak İmdb linkine ulaşabilirsin!
Cezbesi yüksek bir kadın ve statükocu bir zihniyeti temsil eden bu animeye seçtim; çarşambanın Merkür’üne… Hem de, senin de bildiğin bir hikayeyi anımsattı bu bana. Kuş ve kedi hikayesi. Gökyüzüne getirebildim yine konuyu, hınzırca.. Tamam, hikayeyi anlatıyorum:
Gökyüzünde özgürce uçarken kuş; hikaye bu ya; fazla yükseklere çıktığının farkında olmadığından “biraz daha, az daha yukarılara…” derken birden havanın soğumasıyla… Kuşumuzun kanatları donar ve düşmeye başlar. Öyle ki, içinden “bittim ben, öldüm…” diye geçirirken yumuşacık ve sıcak bir ılıklık sarar onu. Yeni yapılmış bir manda bokuna düştüğünü anlar, dehşetle.. Evet, düşüşün çarpmasını azaltmış ve sıcaklığı sayesinde kanatlarının ve vücudunun buzlarının çözülmesini sağlamıştır. Ama bu yoğunluğun içinden çıkmaya çalıştıkça bulanır canhıraş ötüşü yankılanır… Kanatlarını tekrar açıp uçmanın bir yolu yoktur; “eyvah!” derken; dikkat çekmeyi başarmıştır ve fakat bir kedinin kendine yanaştığını görür! Zarif bir uzanış ile boka batmış kuşu, bokun içinden alıp tüm bedenini sarmış, bulaşmış bokları yalayarak temizler… Kuşun sevinci ve neşesi yerine gelir. Minnettarlık ile kediye bakarken: Kedi onu bir lokmada mideye indirir!
Seçtiğim animasyon kısa film ile hikayenin benzerliği lekeledi mi “Sıcak Mez”i:
Mezcaliente (2015) : Yönetmenler; Arthur Bodart, Valérian Daunis, Thibaut Fournie, Lionel Leriche, Félix Pirritano, Karen Seghetto adlı sanat okulu öğrencileridir. École Supérieure des Métiers Artistiques; adlı Fransız Üniversitesinin Montpellier‘de bulunan Sanat Okulu, MANAA&PRÉPAS, GRAFİK TASARIM, MEKAN TASARIMI, 3D ANİMASYON SİNEMA kampüsü öğrencileri tarafından ve Stüdyolarında üretilmiştir. Anime 5 dakika sürer. CGIMeetup ürünüdür.
Meksika çölünün ortasında, iki çaresiz genç adam, bir barmenin cazibesine kapılır ve yeteneklerini onu baştan çıkarmak için kullanır. İki adam bir kadın için savaşır da sonunda ne olur?
5 dakikada öğrenebilirsin, yukarıda ki videoda kısa filmin tamamını izledin mi?
Algımız yanıltabilir; bu düsturu hatırlamak da fayda var.
Bir söz daha anımsayalım: Koynunda yattığın partnerinin bile rüyasını bilemezsin. Bu durumlar yüzünden her kimseye hele sevdiklerimize şüpheyle yaklaşmak, sonuçları uçlara savurabilir. Bazı genel geçer kuralları unutmadan ve sadece kendinize yaslanarak yürümek ve bazen de oturmak, durmak ile yaşamı esnetebiliriz. Çıkarımlarda bulunmadan, sorarak ve araştırarak gerçeğe varmak ki gerçek dediğimiz şey sadece kendimizin realitesidir Aslı’nda!
“…Senin gücün yalnızca başkalarının güçsüzlüğünden doğan bir kazadır.”
Joseph Conrad
Kaza veya tesadüf; sonuçlarından hoşlanıp hoşlanmadığımıza göre değişir ve bazen öylesi bir zihin ile çarpıtırız ki sonucun kimin yararlılığına hizmet ettiğine bakamadan, boktan kurtuluşumuzu kutlarken birinin midesine indiriliriz.
Göreceli bu hayatın dualitesine tekrar bakalım. Bize iyi gelenin varlığı, kötü gelen ile anlam kazanır veyahut yokluğu ile hoşlaşır. Zamanı ve döngüyü yok sayarak sonuçlara odaklanmak ile; bir son olmadığını, yalnızca buralardan geçip gittiğimizi hatırlamak ; bütünün bir parçası ama eksik değil kendi bütünlüğümüzde tam olmak… Hatırlatmadan geçip gidemedim buralardan!
Yakma beni, yakma kendini… Sen yine de omzunu öpene sadık kal, çevir başını kondur sol omzuna bir buse… Ötesi, ötenin işi!

İnsan, geri dönememek için, kimi zaman geçtiği köprüyü bile yakar.
Dostoyevski
Bidon neredeydi?
“Merkür’ün Çarşambası/ *”Mezcaliente (2015)” Animated Short Film” üzerine bir yorum