MERKÜR’ÜN ÇARŞAMBASI/ *KIN (2013)SHORT FİLM


Aslı’nın Animasyon Kısa Film Seçimi…

Kin (2013) FANTEZİ KISA FİLMİ

Film adına tıklayarak İmdb Sayfasına ulaşabilirsin!

Kin Fables serisinin ilk filmi Kin. Bu ay Merkür’ün Çarşambasını bu serinin ilk filmine ayırdım. Müziğin, fantezinin ve filmin ve kısalığın bileşkesi olsun diyerek! Tamamını, paylaştığım videoyla izlersin. Arkana yaslanıp, bir fincan kahve eşliğinde olmasını hayal ettim

Kin (2013) : Yönetmen Ben McKinnon, kardeşi Seb McKinnon ile hem ortak yönetmen hem de senarist görevini üstlenmiş. Film, fantezi müzikal türündedir. Kanada yapımıdır. Eser, 8 dakika sürer, yukarıda paylaştığım videoda tamamı izlenebilir. Kin Fables, kısa film serilerinin ilki Kin’dir. Kin Fables orijinal site linkinden filmleri, müzikleri ve yakında yayınlayacakları animasyon film hakkında bilgiye ulaşabilirsin, link bıraktım, tıklarsan.

İllüstrasyon çalışmalarının yanı sıra, McKinnon, kardeşi Ben ile birlikte Five Knights Productions adlı bir film yapım şirketi kurmuş, mavi Prodüksiyon firma adına link bıraktım: bu linkten kısa filmlerini izleyip, müziklerini de dinleyebilirsin. 2013’te hem Montreal Fantasia Film Festivali‘nde hem de Uluslararası Kıbrıs Film Festivali‘nde En İyi Sinematografi ödüllerini kazanır: Kin kısa film. Yukarıda tam versiyonunu izlediğin film bu.

2015’te iki McKinnon kardeş, Kin Fables evreninde geçen diğer ve devamı olan Salvage ve Requiem adlı iki kısa filmi tamamlarlar. Ancak, Ben adlı kardeşinin Ağustos 2016’da ölümünden sonra kardeşi Seb, facebook sayfasından Ekim ayında bu kaybı ilan edip yasta olduğunu ve hayallerinin peşinden gideceğini yazar. Ve kardeşi Liam ile Kin Fables: The Stolen Child, a Kin Fables üzerinde çalışmaya başlarlar. Ölen kardeşinin onuruna uzun metrajlı film çekme girişimleri, önce Netflix değerlendirmesine alınmasıyla sevince dönüşür ve fakat Covid 19 sürprizi ile tüm dünya gibi sanırım bu projeyi de biraz sislendirmiş görünüyor. Yeni tarihli bir bilgiye ulaşamadım. Umarım pek yakında bu projenin mucizevi çıkışını duyurabilirler! Görünüyorki, kaynak arayışları olarak Seb, The Stolen Child‘ı finanse etmek için iki başarılı Kickstarter projesi ve Magic: The Gathering projesini de sunarlar. 

“Herkese umuttan bahsediyorum, içimde zerre kadar umut kalmamışken.”

Sabahattin Ali

Devam filmi Salvage (2015) ve Requiem (2015) ve uzun metrajlı filmi KIN Fables: The Stolen Child için, sosyal medya hesaplarını takip etmek istersen, Youtube, İnstagram ve facebook hesaplarını takip ediyor olduğumdan, bu sayfamın sosyal medya hesaplarından kolaylıkla bulabilirsin.

Tüm ürünler ile ilgili bir röportajın yayımlandığı BeautifulBizarre magazin, 8. yılını kutlayan basılı ve üç aylık dijital bir dergi olarak kendi hakkında sayfasında: “Avustralya ve dünyanın dört bir yanından yükselen ve kariyer ortası sanatçıların ve fotoğrafçıların çalışmalarını sergileyen, özenle seçilmiş ve güzel bir şekilde yayınlanmış bir çağdaş sanat dergisidir.” diye kendilerini lanse etmişler. Bu dergi adına tıklarsan, müthiş proje ile ilgili makaleye de ulaşabilirsin.

“Sen, hatırlamanın ötesinde gönderilen,

Özlem’inin sınırlarına git.
Beni somutlaştır.
Alev gibi parla
ve içine girebileceğim büyük gölgeler yap.
Bırak her şey senin başına gelsin: güzellik ve dehşet.
Sadece devam et. Hiçbir duygu nihai değildir.
Kendini bana bırakma.”

Rainer Maria Rilke

Seb McKinnon, dijital illüstrasyon ve film yapımcılığının yanı sıra CLANN adı altında müzik de üretiyor. Kin Fables filmlerindeki müziklerini McKinnon tarafından yapılmış. Antik İrlandaca‘ da Clann kelimesi, aile anlamına geldiğini de hatırlatmak isterim.

Yönetmen ve yapımcı Seb McKinnon, 2017 tarihinde “Seelie” adlı albümü CLANN olarak servis eder. Böylece, orijinal müzikleri, seri kısa filmleri ile bir multimedya projesi olan KIN Fables dünyasını tekrar hatırlatır. Bu epik görseller ile melankolik ve büyülü müzikli projenin, uzun metrajlı bir filme dönüştürme planlarına minik katkım olabilir mi?

House of Youth, Montreal‘den bir butik içerik ajansı ve plak şirketidir. Onların sayesinde rastladığım bu kardeşlere, müthiş hikayelerine, şahane epik müziklerine ve izlerken kaybolduğum inanılmaz derece sihirli projeleri KIN Fables isimli film serilerine hayran oldum. Heyecanımı bulaştırmayı başarabildim mi topladığım bilgiler ışığında hazırladığım içerikle acaba? Ve bu ayın tüm çarşambalarını bu projeye ayırdım. Merkür, göster bize zekanı ve neşeni!

Edit: KIN Fables film serileri:

Kin (2013)

Salvage Hazırlanan içerik yayına girdiğinde, link aktif olacaktır.

Requiem Hazırlanan içerik yayına girdiğinde, link aktif olacaktır.

The Stolen Child Hazırlanan içerik yayına girdiğinde, link aktif olacaktır.

Aslı’nın Kaybolan Çocukluğunun Filmi!…

“Sonra hiçbir haber çıkmadı, çıkıp gelmedi apansız bir gün…”

Ahmet Telli

Umarım tez zamanda bir haber alırız.

Aslı’nda Her Şey Aslı İçin…

MERKÜR’ÜN ÇARŞAMBASI/ *KIN (2013)SHORT FİLM” üzerine 7 yorum

  1. Sadece devam ediyoruz, Aslı’nda… Karıncanın dediği gibi: “Ben de biliyorum yangını söndüremeyeceğimi… Maksat, tarafım belli olsun!” 😘 😉

    Liked by 1 kişi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s