“Ama Hayat Birbirini Sevenleri Ayırır!”
Amerikalı Pat Boone tarafından seslendirilen 1958 çıkışlı albümünde yer alan “Autumn Leaves” adlı şarkıda, günün öneri filmi The Apartment (1996) başrol oyuncuları Monica Bellucci ve Vincent Cassel aşkın dansını sergiledikleri film sekanslarından oluşan müzik videosunu seveceksin. Bu şarkı bana bizi hatırlatıyor diyen adamı ve kadının bu büyülü aşkla dansını merak edenlere filmi izlemelerini salık veririm.
“Bütün depresyonların sebebi insanın sevgisini yitirmesidir”
Sigmund Freud
Yaşamın kendine has ritmi vardır. Sabah yataktan kalkmanı, balkonu yıkamanı, çiçekleri sulamanı ve bembeyaz çamaşırları iplere asmanı sağlayacak. Kendini hayatı evini aileni sevmen ile her gece yatağında şarj olan bu enerjinin bazen temposu bozulur. Planlara başlamanın hatta yükümlü olduğun eylemlerin adımlarını atmaya imtina etmeye başladığın zamanlara denk düşersen bil ki içinde ki yaşam örgüsünün ilmeği kaçmıştır. Çünkü hayatın deseni bizatihi sevgiyle atılır. O halde bir bak bakalım sevginin tükenmesine neden olan kaçak nereden kaynaklanıyor? Kime duyduğun sevgiye karşılık bulamadın da kendini değersizleştirip ruhundaki sevgiyi üretmeyi durdurdun?
*ASLI’NIN FİLM ÖNERİSİ…
(Film adı üzerine tıklarsan İmdb sayfasına gidersin!)
The Apartment (1996) : Fransız orijinal film adı L’appartement 1996. Yönetmen Gilles Mimouni. Oyuncular Romane Bohringer, Vincent Cassel, Jean-Philippe Écoffey, Monica Bellucci. Fransız yapımı, dram gizem romantik filmidir. Film, Amerikan yapımı Wicker Park (2004) filminin yeniden uyarlamasıdır. Film, 116 dakika sürer. Yapım Bafta dahil 2 galibiyet ödülü, 3 adaylık ödülü kazanmıştır. Kurguda William Shakespeare ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’ oyununa dayanan unsurlar mevcuttur. Shakespeare oyunundan uyarlama bir başka film için A Midsummer Night’s Dream (1999) mavi kelimelere tıklayıp o içeriğe de ulaşabilirsin.
Bir yaz gecesi rüyası oyununun unsurları olan aşkın trans hallerine vurgu yapan filmde sevgililerin sevgilerini sorgulayıp ilişkilerin karışık hallere getirmeleri anlatılır.
“Sık sık insanları takip eder misin?”
The Apartment (1996)
İlişkiler ve ilişkilendiklerimiz konusunda bir çok ip ucu içeren bu filmi izlemeyenlere ve hatta izlemiş olup unutanlara tekrar hatırlatmak babında izlemenizi sevgiyle öneririm. Yorumlara da bir iki kelam yazıverirsin umarım.

“Aşkla ilgili en büyük ironi: doğru insanı yanlış zamanda sevmek.”
Bukowski
Zamanlama hatasının kazası oluyor sanırım bu!
Hiç adetim değildir. 😉
BeğenLiked by 1 kişi
Sevgi pıtırcığıdır Alevin Vizör’ü… Aslı’nda… 😉
BeğenLiked by 2 people