Bu Sefer Koru Hepimizi!/ *The Da Vinci Code (2006)


Aslı’nın Müzik Seçimi…

“Beni Bırakmayacaklar!”

İngiliz müzisyen, Jasmine Lucilla Elizabeth Jennifer van den Bogaerde, sahne adı BirdyNot About Angels” adlı şarkısında dediği gibi melekler sevdikleri insanları asla bırakmazlar

“Birbirine benzeyen günler yaşarken nasıl geçtiği anlaşılmayan günler pazartesi oldu, sonra pazar, sonra gene pazartesi, sonra gene pazar oldu. Yakalamaya, yetişmeye imkan yoktu.”

Oğuz Atay

Yılın bir pazarı, bir pazartesi daha var; az sabır! Ulaşmaya çalıştığımız hayallerden geçeli çok oldu da, peşimizde olan şeytanlara yakalanmamak için ettiğimiz dualar için açmıştık avuçlarımızı artık sanki ve umarım bu sefer korur hepimizi…

*ASLI’NIN FİLM ÖNERİSİ…

Film adına tıklayarak İmdb Sayfasına ulaşabilirsin!

The Da Vinci Code (2006) : Yazar Dan Brown tarafından kaleme alınan kitap serilerinden uyarlanan film serileri ve televizyon dizisi, roman serilerinden farklı kronolojik sıraya sahiptir. Bu filmler Da Vinci Şifresi (2006), Melekler ve Şeytanlar (2009)Cehennem (2016) ve Lost Symbol (2021) dizisidir. Kurgusal karakter Robert Langdon serileri olarak da anılır. Serinin ilk filmi, The Da Vinci Code 2003 adlı romanından uyarlamadır. Amerikan yapımı, gizem gerilim filmidir. Yönetmen Ron Howard, senarist Akiva Goldsman. Oyuncular Tom HanksAudrey TautouSir Ian McKellenAlfred MolinaJürgen ProchnowJean Reno, Paul Bettany2006’nın en yüksek hasılat kazanan ikinci filmi, Vatikan Katolik Kilisesi tarafından filmi boykot etme çağrısında bulunacak kadar kızdırır. Altın Küre, Grammy, Satellite dahil 8 galibiyet 21 adaylık ödülü kazanır. Film 149 dakika sürer.

Harvard Üniversitesi profesörü Robert Langdon, Louvre müzesinde işlenen cinayette adını temize çıkarmak için girdiği mücadeleyi konu alır. Kutsal Kase‘nin, Leonardo da Vinci‘nin duvar resmi olan Son Akşam Yemeği‘nde kodlanarak gizliliğinin korunmaya çalışıldığını keşfeder. Yolculuğu başka bir boyut kazanır.

“O halde kadınlar Kilise için büyük bir tehdit.”

The Da Vinci Code (2006)

İlk üç yapım film, son yapım dizi olarak yayınlanmış olup birer birer tanıtmaya devam ediyorum: 2006’da bu kitabın satışını durdurma kararı alınır, Da Vinci Şifresi filminin gösterimini yasaklanır ve ardından iki eyalet yüksek mahkeme kararıyla yasakları kaldırılır.

The Da Vinci Code (2006): Yazar Dan Brown‘ın The Da Vinci Code 2003 adlı romanından,

Angels & Demons (2009): Yazar Dan Brown‘ın Angels & Demons 2000 adlı romanından,

Inferno (2016): Yazar Dan Brown‘ın Inferno 2003 adını taşıyan romanından,

The Lost Symbol (TV Series 2021): Yazar Dan Brown‘ın The Lost Symbol 2009 adlı romanına dayanan uyarlamalar ile ilgili içerikler yayına girdi, imdb sayfalarına ulaşan linkler, aslinda.blog sayfama yönlendirildi. (imdb sayfasına açılan linkler içerik sayfalarımdan ulaşılabilir.) Romantik anlatımlarımı sevenlere biraz sabır diliyorum, bu güzel serinin hatırına… Kitap sayfaları wikipedia linkine bağlıdır, tıklayarak bilgi sahibi olabilirsin.

Aslı’nın Film Önerisi…

“Yaşamak zor iş, bol şans!”

Charles Bukowski

Bol şans hepimize!

Aslı’nda Her Şey Aslı İçin…

Bu Sefer Koru Hepimizi!/ *The Da Vinci Code (2006)” üzerine 7 yorum

Yorum bırakın