Kuşların Umarsızlığına Ağıt!/ *I Know What You Did Last Summer (TV Series 2021)


Aslı’nın Müzik Seçimi…

“Bu Sabah Gözlerimi Açtım!”

Fransız şarkıcı Barbara Pravi tarafından 2021 tarihli şarkısı “Voilà, le jour se lève sur l’homme et l’oiseau” İşte, gün doğuyor adama ve kuşa… Kuşlar gibi kafese kapatılamayan adamlara ithafım olsun müzik videom. Fondaki tablo, Herbert James Draper (1863-1920) tarafından “The Lament for Icarus (1898)” adıyla sergilenen İkarus İçin Ağıt yakan meleklerin tasvir edildiği bir hikayenin tasviri.

“Ya bir sistem yaratacağım ya da başka birininki tarafından köle edileceğim.”

William Blake

Hapsedildikleri labirentten kurtuluş olarak yaptığı kanatlar ile kaçmanın planını oğlu İkarus’a anlatan baba, uçuşun incelikleri konusunda oğlunu tembihler; tüyleri yapıştırdığı balmumunun ıslanmaması ve ısınmaması gereklidir. Denize ve güneşe yaklaşmadan uçmalıdır. Babasının sözlerini, uçuşun verdiği özgürlük hissinden ötürü umursamaz ve çok yükselir ve eriyen balmumu yüzünden kanatlar bedenini taşıyamayıp, denize düşer ve ölür. İşte İkarus‘un, felsefede yorum aranan bu deneyimine bakıyorum şimdi: Kendin çizmediğin kaderin kölesi olarak, sınırlarının ve kurallarının önemini umursamamak kolayca üstünden atlamak mümkün ise de bu senin yok oluşuna sebep olur. Senin kişisel sınırın benzersiz bir hassasiyete sahiptir ve sana özgüdür. Attığın adımlar senin mi babanın mı? Bir daha düşün…

*ASLI’NIN DİZİ ÖNERİSİ…

Dizi adına tıklayarak İmdb Sayfasına ulaşabilirsin!

I Know What You Did Last Summer (TV Series 2021) : Yazar Lois Duncan tarafından yazılan I Know What You Did Last Summer 1973 adlı romanından uyarlamadır. Amerikan yapımı, gençlik korku gizem gerilim televizyon dizisidir. Yaratıcı Sara Goodman ve Amazon Prime ürünüdür. Ekim 2021 tarihinde yayına girdi. I Know What You Did Last Summer (1997) film uyarlamasının modern uyarlaması olan dizinin oyuncuları Madison IsemanBrianne Tju, Ezekiel Goodman, Ashley Moore, Sebastian Amoruso, Bill Heck, Fiona Rene, Cassie Beck, Brooke Bloom. Tek sezonluk 8 bölümden oluşur.

Araba kazasında birinin ölümüne sebep olan bir grup arkadaş, olayın üzerinden bir yıl geçtiğinde bir katil tarafından tehdit ve tacize maruz kalmalarını konu alır. 

I Know What You Did Last Summer (1997), I Still Know What You Did Last Summer (1998), I’ll Always Know What You Did Last Summer (2006), üçleme film serisinin dizi uyarlaması olarak karşımıza, tekrar uyarlama olarak çıkıyor ancak film serilerin kazandığı başarıyı egale bile edemedi. Korku gizem severler ve filmleri sevmişlere bir nostalji olacaktır. İzleyelim bakalım.

Aslı’nın Dizi Önerisi…

“Düşünüyorum da biz, büyüyerek çocukluk etmişiz…”

Turgut Uyar

Hiç büyümeyeydik iyiymiş…

Aslı’nda Her Şey Aslı İçin…

Kuşların Umarsızlığına Ağıt!/ *I Know What You Did Last Summer (TV Series 2021)” üzerine 5 yorum

  1. Thank you very much for your wonderful comment. I just found it in the spam box. Sorry for my late reply. I hope you are having a beautiful day.
    I wish you good health. 🙂

    Liked by 1 kişi

  2. Thank you, I’ve recently been looking for info approximately this subject for ages and
    yours is the best I’ve came upon till now. But, what concerning the conclusion? Are you certain about the supply?

    Beğen

  3. Exceptional post however I was wondering if you could write a litte more on this subject?
    I’d be very thankful if you could elaborate a little bit more.
    Bless you!

    Beğen

  4. Your comment messages went to spam, I just noticed, sorry. Thank you for the likes and comments. I wish you a good day. Aslı’nda

    Beğen

Yorum bırakın