MERKÜR’ÜN ÇARŞAMBASI/ *”Spring 2019″ SHORT ANİMATİON FİLM


Aslı’nın Animasyon Kısa Film Seçimi…

Spring 2019 : Animasyon Macera Kısa Film

Eylül ve güz ve çarşamba ve Merkür günü; bugün çok anlamlı bir gün. Dünyamız için, yaşamımıza bahar gelmesi için yola çıkıp, mücadeleler vereceğimiz, sanki ilk kez mucizelere şahit olacağımız ve fakat sonunda; tüm savaşlarımızdan sadece birini daha yaptığımızın gururuyla, döngüye bir halka daha ekleyeceğimiz bir hayatın ilk günü!

Spring 2019 : Blender Animasyon Stüdyosunda üretilmiştir. Yönetmeni ve senaryo yazarı Andreas Goralczyk, yapımcıları Ton Roosendaal ve Francesco Siddi. Hollanda yapımı, animasyonlu fantezi kısa filmdir. Blender Enstitüsü‘nün 12. “açık kaynak webcomic” ve Blender Vakfı tarafından finanse edilmiş. Grafik sanatçısı Julien Kaspar tarafından geliştirildi. Ostrava Teknik Üniversitesi tarafından desteklenmiş bu anime 8 dakika sürer.

Mevsim döngüleri, çoban kız çocuğu ve köpeği ile kadim ruhlardan aldığı sihri doğanın uyanması görevini yüzleşmesini konu alıyor. 

Andy Goralczyk, Alman dağ yamaçlarında doğup büyümüş olduğundan doğanın uyanmasına şahitliğini anlatma isteğiyle seçilmiş konu, Blender Animation Studio ile üretilmiş kısa filmidir. Geç kalan baharlarımız için yüreğimizde geçmişin ruhlarıyla savaşan çocuğa da selam olsun.

Epik hikayenin şirin görselleri ve çalınan enstrümanların kulakları mest eden müziği ile değerlendirilen filmin Mundos Digitales Uluslararası Animasyon Festivali‘nde galibiyet ödülü ve Animago Ödülü adaylık kazanması tesadüf olmadı.

“Bu kayıp zamanda, hâlâ sevgiye inanıyor ve şiirden dem vuruyorsun ya; iyi niyetinden öperim seni kalbim..”

Birhan Eroğlu

Bulutların üzerinde, genç çoban Bahar aşağıdaki donmuş ormana iner. Atmosfer karanlık ve puslu, yukarıdaki güneşli bahar havasıyla tam bir tezat oluşturuyor; buna neden olan bulutlar, dört ağaç bacağı taşıyan antropomorfik yaratıklar şeklini alan ormanı donduran eski ruhların kafalarını çevreliyor. Onları tahta bir asa ile büyük bir kayaya vurarak çağırır. Başını bulutlardan indiren Alfa’ya saygı duyuyor. Müzik çalmak için antenini Spring’in asasına vurur ve o da melodiyi bitirir. Yaratık, göze taktığı müzikal anten parçalarından birini (bir çan) tutuyor. Parlayan bir kırmızı rengi etkinleştirmek için personelinin. Artık sahip olduğu güçle diğer ruhlar uyanır ve ona doğru hareket etmeye başlar.

Ancak, yaratıklardan biri bir ağaç tarafından yere düşer, asayı vurur ve zili uzağa fırlatır, onu kovalayan Alfa’yı üzer. Zilin üzerine basılmak üzereyken, Spring onu yakalar ve asasına yeniden takar. Yaratığı kendisinden uzaklaştırmak için parlayan kırmızı çanlı asasını kullanarak ruhların kontrolünü hemen yeniden kazanır. Arkasını döndüğünde, yaratıklar bulutlu vadiden çıkan koyunlar gibi sürülerek bulutların dağılmasına ve toprağı derin dondurucudan iyileştirmesine neden oluyor. Flora çiçek açar ve buzlar erir.

Bir kaya duvarının tepesinden sayısız zincir dizisi, zincirin her bir deliğine dikey olarak değişen, geçmiş yılların çanları yerleştirildi. Yay, en yeni zili mevcut ilk yuvaya yapıştırır.

Aslı’nın Şimdiki Baharı…

“Zaman hem akıyordu, hem durmuştu; çevremdeki nesneler hem yok olup gidiyor, hem ölümsüzleşiyordu. Alışılmış bir dünyayla alışılmamış bir dünya arasındaki ayrımlaşmaydı. Ne geçmiş vardır ne gelecek; sadece sonsuz bir şimdi vardır.”

Abraham Cowley

Şimdi gel.

Aslı’nda Her Şey Aslı İçin…

MERKÜR’ÜN ÇARŞAMBASI/ *”Spring 2019″ SHORT ANİMATİON FİLM” üzerine 12 yorum

  1. Bir şiir ile,
    Mevsim geçişlerinde,
    Bende bir dostun,
    Yanında olayım dedim necizane…

    Dört mevsim, en güzel oyununu oynar,
    Ve her tekrarı, ömür heybemizden,
    Hiç fark ettirmeden, bir yıl çalar…

    İşte bu aldanışıdır ömrün,
    Sen her yıl bu oyuna kanarsın,
    Ömrün avuçlarının arasından,
    Kayar da, farkına bile varmazsın,
    Dört mevsim en güzel oyununu
    Oynar sana da
    Ömrün geçip gider
    Şaşar kalırsın…

    Liked by 1 kişi

  2. Güzel insan, güzel dost yine yaptı güzelliğini ve yanıma en güzel baharları, mevsimleri de getirdi. Üstelik kendi sesiyle… Selam olsun güzel sihrine… Çok güzel geldi, sağolasın can. 😉

    Liked by 2 people

  3. Benden de gönül dolusu sevgi ve selam olsun, sana ve dahi senin gibi yüreği iyiye, güzel, dostluğa, muhabbete, sevgiye, barışa, huzura ve insanca yaşamaya yönelmiş tüm güzel yürekli canlara…

    Liked by 2 people

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s