“Gülerek Meydan Okuduğumuz Kader Var!”
Sevdiğim müzisyen Pomme‘den “à perte de vue” adlı şarkısına yapılan arka plan görüntüler, önerdiğim filmin sekanslarından oluşuyor. Bir yorum, bir karar, şayet başkalarının hayatlarına sirayet ediyorsa, hislerin gölgesindeyse; ilan etmeyin. Hatırla; gördüğün görünen olmayabilir.
“İnsan, en çok ışıkta kayboluyor. Bir daha dönemiyor gölgesine… Sonrası… Yalnızlık bile değil.”
Şükrü Erbaş – Otların Uğultusu Altında
Adaleti sağladığını düşünen her zihnin, tüm kanıtların ve şahitlerin ışığını suçluya çevirdiğinde bile, gölgesine de dikkat etmeli… Sosyal ifşa trajedisinin faydası – zararı hesaplamak kulu aşar derim… İlahiye güvensen olmaz mı?
*ASLI’NIN FİLM ÖNERİSİ…
Film adına tıklayarak İmdb Sayfasına ulaşabilirsin!
Atonement (2007) : Türkçeye “Kefaret 2007” olarak tercüme edilmiştir. Yönetmen Joe Wright , senarist Christopher Hampton, yazar Ian McEwan tarafından yazılan Atonement 2001 romanından sinemaya uyarlanmıştır. Oyuncular James McAvoy, Keira Knightley, Saoirse Ronan, Romola Garai, Benedict bafCumberbatch, Vanessa Redgrave. İngiliz Fransız Amerikan ortak yapımı, romantik bir savaş drama filmidir. Yapım, 1 Oscar Best Original Score film dalında galibiyeti dahil 51 galibiyet, 149 adaylık kazandı. (80th Akademi, 61 British Academy -Bafta, Empire, Satellite, Altın Küre dahil) Eser, 123 dakika sürer.
1930 tarihinde, 13 yaşında bir genç kızın gözüyle görüp yorumladıklarının şahitliği sonucu ve altmış yılı kapsayarak; kabusa çevireceği hayatların geri döndürülemez trajik değişimini, gerçeğin ve yorumun bambaşka kavramlara tekabül ettiğini, sonuçlarını masumların bedel ödediği bir dramı konu alır.
“Seni seviyorum. Seni bekleyeceğim. Bana geri gel. Bana geri dön.”
Atonement (2007)
“Doğru ile yanlış arasındaki farkı anlaman için kaç yaşında olman gerekiyor? 18 yaşında olmak zorunda mısın? Kendini bir yalana inandırabilmek için on sekiz yaşında olman mı gerekiyor? Yol kenarında ölüme terk edilebilecek on sekiz yaşında askerler var! Bunu biliyor muydun?” trajik bir replikti… Müthiş sorgulama ve dram içerir. Öyle, hep beraber bir film izleyelim’lik değildir, sakin ve kendilikte izlenmesi, zatım tarafından önerilir. Hataların ışığı gözünü gölgelemesin…

“Karada bir denizciye asla güvenme.”
Atonement (2007)
Hayatta kalmak için kendinden taraf olmanın iradesi sorgulanabilir mi?
“Işığın, Gölgesi Vardır!/ *Atonement (2007)” üzerine bir yorum