Ben Artık Vazgeçtim!/ *28 Days Later (2002)


Aslı’nın Müzik Seçimi…

“Peki Neden Umursuyorum Hala!”

Tamino söylüyor: “Cigar” adlı şarkısında düzeltmeye çalışma beni diyor. Karar verecekken ve o karar bir çok şeyi değiştirecekken… Peki ya bildiklerim yanlışsa… Ya bana söylenenler maniple edilmeme sebep oluyorsa? O halde ne fark eder o veya bu?! Anlıyorum ki bazen en iyi seçim, seçmemektir.

“Sana kırgın olmayı çok isterdim ama ben vazgeçtim!”

Kahraman Tazeoğlu

Vazgeçmek en doğru seçenektir bazen: Hiçbir şeyi tercih etmemenin huzuruna paha biçilmez! Çünkü ben artık vazgeçtim…

*ASLI’NIN FİLM ÖNERİSİ…

(Film adı üzerine tıklarsan İmdb sayfasına gidersin!)

28 Days Later (2002) : Yönetmen Danny Boyle, senarist Alex Garland, oyuncular Cillian MurphyNaomie HarrisChristopher EcclestonMegan Burns ve Brendan Gleeson. İngiliz yapımı, kıyamet sonrası bilim kurgu korku drama filmidir. Time Out dergisi 2017 tarihinde bu filmi şimdiye kadarki en iyi 97. İngiliz filmi seçti. Film, 113 dakika sürer. Yapım 32 adaylık ödülü, 10 galibiyet ödülü kazanmıştır. Film, kurgu, oyunculuk, film müziği olarak övgü almış ve Zombi filmi olarak değerlendirilmemesi gerekliliğinin özellikle üstünü çizen yönetmenin devam filmler konusunda ilginç fikirleri var. Film üçleme serilerdendir.

Bulaşıcı bir virüsün kazara bulaş olmasının akabinde toplumun çöküşünü anlatır ve hayatta kalan dört kişi, yaşamlarını devam ettirme mücadelesi verir.

“Sekiz gün önce Jones’u silahı ağzında buldum. Geleceği olmadığı için kendini öldüreceğini söyledi. Ona ne diyebilirdim? Enfekte olanlarla savaşırız ya da açlıktan ölmelerini bekleriz, sonra ne olacak? Dokuz adam ölmeyi beklemekten başka ne yapar? Bizi ablukadan uzaklaştırdım. Radyo yayınını ben kurdum ve onlara ‘kadınlar’ sözü verdim… Çünkü kadınlar gelecek demektir.”

28 Days Later (2002)

Devam filmi çekilmiştir. İçerik hazır ve aktif 28 WEEKS LATER (2007). 28 Ay Sonra filmi düşünülmekteyken, Haziran 2019’da Boyle ve Garland, üçüncü film için görüşerek, hazırlıklara başladıkları doğrulansa da Covid 19 sürecinden dolayı belirsizlikler devam etmektedir. Aslı’nda 3. filmin zamanlaması olan 2019 tarihinde pandemi sürecinin başlaması fazla manidar geldi bana…

Bir komploya yaslanmanın cezbine kapılmış da olabilirim pekala! Cillian Murphy olunca izlenmez mi? Son yıllarda en sevdiğim İngilizlerden (Aslı’nda İrlandalı ancak İngiliz yapımlarından dolayı öyle dedim de pek hoşuna gitmez de bana kızar diye açıklama gereği duydum.)… Lütfen 3. film de gelsin artık..

2. film için tıkla 28 WEEKS LATER (2007).

Aslı’nın Film Önerisi

“Nefes içinde yeni bir nefes”

İsa Akgül

Maskesiz…

Aslı’nda Her Şey Aslı İçin…

Ben Artık Vazgeçtim!/ *28 Days Later (2002)” üzerine 9 yorum

  1. Her şeyi önceden çekip bizde bir algı oluşturuyorlar bence. Şimdi de ay yüzeyinde yerleşim yeri nasıl olur kısa film hazırlamışlar. 😳🤷‍♀️

    Liked by 1 kişi

  2. Sanırım, olabildiğince doğayla ve biraz kendi başına yaşamaya geçmek en zararsızı görünüyor. Mavi gezegenden yana kullanacağım ben şansımı, mümkün olduğunca 😉

    Liked by 2 people

Yorum bırakın