“Her Şeyi Çok İyi Hatırlıyorum!”
Günün önerisi olan kısa filmde yer alan sekanslarla ve o esinlenilen şarkısıyla hazırlanmış ve şarkının 10 dakikalık sürümünü içeren müzik videosunu bizim için seçtim. Çünkü her şeyi çok iyi hatırlıyorsun, diyen Taylor Swift filmin ilk sözü olarak Neruda‘dan paylaştığı sözden yola çıkmış gibi; aşk kısadır, unutmak uzun!
“Bir gün benden şikayet ettiğin ne varsa özleyeceksin…”
Özdemir Asaf
Şimdi aşk, kırmızı atkıya atıfta bulunulan özne veya yüklemdir. Oysa bu iki kavramın arasında yaşananlar, özlenenler, unutmaya çalışılan ve hatırlananlar; cümleyle beraber tüm öğelerinin nefes aldığı, kalbinin attığı, bir ruha sahip olduğunu hissettiği teklik ve bütünlükten ibaret değil midir? Ki kırmızı kaşkol bu bütünün sembolü olarak orada ve aynı anda buradadır! İçinde sadece aşk değil, yokluğa düşüren utançları da temsil eder. Masumiyetin özlemine gösteremediğimiz dirayettedir mesele!
*ASLI’NIN FİLM ÖNERİSİ…
Film adına tıklayarak İmdb Sayfasına ulaşabilirsin!
All Too Well: The Short Film (2021) : Yönetmen koltuğunda Amerikalı şarkıcı-söz yazarı Taylor Swift, kendi yazığı ve seslendirdiği 2012 tarihi şarkısı “All Too Well” den esinlenerek senaryosunu yazar. Amerikan yapımı, müzik romantik drama kısa filmidir. Şarkının 10 dakikalık sürümü ve Oyuncular Sadie Lavabo, Dylan O’Brien. 15 dakika süren kısa film, 35 mm formatı ile ev videosu tarzında çekilmiş.
Romantik aşkın süreçlerini gözler önüne sererken kırık bir aşkın yanlış adımlarını ve muhatapların hasarını konu alır.
“Aramızda kalacak, sen de çok iyi hatırlıyor musun?”
All Too Well: The Short Film (2021)
Aşktan başka hiçbir duygu ve kavram bizi bu derece sınır ihlaline açık bırakamaz. Ve aynı dili konuşamayan iki yabancının, anlaştıklarını hayal etmesiyle, çantada keklik saymasıyla, bir nefeste, bir üflemede devrilen iskambilden kulelerde hükümdarlık sürmektir biraz da aşk! Müthiş bir çalışma, derin izlemeler dilerim.

“Umudum heyecanım bitmez pınardı bitti. Gençliğim deli dolu esen rüzgârdı gitti. Neydi o sarhoşluklar, dünyaya boş vermeler.. O bir başka mevsimdi, bir ilkbahardı gitti. Ey benim doymadığım deli fişek gençliğim! İçimde bir zamanlar bir kor yanardı bitti.”
Ümit Yaşar Oğuzcan
Ve fakat bitti.
Bu aralar hatırladığım birçok şey bitti… yine de…🤩
BeğenLiked by 1 kişi
“Ey benim doymadığım deli fişek gençliğim!” 😉
BeğenLiked by 2 people