MERKÜR’ÜN ÇARŞAMBASI/ *”Miles to Fly (2020)”ANİMATED SHORT FİLM


Aslı’nın Animasyon Kısa Film Seçimi…

Miles to Fly (2020) : ANİMASYON KISA DRAM FİLMİ

Film adına tıklayarak mBlip adlı video izleme platformuna gidersin!

Bugün blog doğum günü: 5 Mayıs 2015 tarihinde bu sayfada gözlerini açtı. Büyüdü, serpildi derken bebeklikten çıktı ve son bir yıldır eğitim hayatına da başladı. 7.yaşına girdiği bugün, ikimizin de şansına çarşambaya denk geldi. Merkür’ün çarşambası içeriği; animasyon kısa film inceleme günü olarak 7 dakikalık “Hayallerinizi Takip Edin!” mottalı bu animeyi seçtim. Kapanma ortasında, ramazan ayında, bayram öncesinde, Pandemi’nin en ağrılı zamanlarında, anneler gününe yaklaşan günlerde, baharın nihayet İstanbul’a gelebildiği mevsimde ve vizelerimin en yoğunluğunda; ben buradayım. Bizim de var bir hayalimiz! Yaşamın sürprizleri hayallerimizin ortasına bomba gibi düştüğünde, ortalığı temizleyip bir nefes aldıktan hemen sonra: Evrenden minik mesajlar, ufak hatırlatmalar alırsın. İşte, o anlardır hayatta kalmana neden olan ve tali yolları bulduran…

Miles to Fly, 2020 : Malezya’daki ilk özel araştırma ve devlet bağlantılı bir üniversite olan Malezya Multimedya Üniversitesi öğrencilerinden Stephanie Kua Su Kuan, Mohamad Fareez Bin Engisa, Ng Xue Yi, Nur Atiqah Binti Hassan tarafından yaratılmış animasyon kısa film, aile temalı oluşu ile beni keyiflendirdi. Geçen sene, mezuniyet projesi olan bu filmin her adımını paylaşmak için Facebook hesabı açılıp, post paylaşmışlar. Üstelik festival daveti almalarının sevinci, ilk gösterim, adaylık ve ödüller anılarını merak edenler için mavi kelimelere link bıraktım, tıklayıp geri gelesin diye… Multimedia University okulun detaylarına bu mavi linkten ulaşabilirsin. Stream Star Studio facebook sayfasında; ilk tasarımından, ödülleri alma duyurusuna kadar olan süreci temsil eden paylaşımları inceleyebilirsin. 2 yıl devam eden bu yolculuk ilgi çekici olmuş, gençleri buradan tebrik ederim!

Stream Star Studio‘da üretilmiş ve CGMeetup ürünüdür. 7 dakika süren anime ile yüzünde kocaman bir gülümse bıraktırır. Hikaye yaratıcıları olan 4 öğrenciden biri olan Stephanie Kua Soo Kuan tarafından yönetilmiştir. Pilot olmayı hayal ederken, annesinin fırınının hayatta kalmasına yardım etmek arasında kalmış hırslı bir çocuk hakkındadır. Malezya yapımıdır.

Bu çok şirin animasyon kısa filmin satır arası mesajı; eylemlerimizin gereklilik kısmına fazla takılmadan, heyecanlandıran hayallerimizin anayoluna çıkacak tali yollar bulmanın sihriydi.. Ve bu işareti oğluna bırakan annenin teşvik edici sevgisini bulan o oğul kadar minnettarım, everenin yollarıma serptiği mutluluk tozlarına!

“Gözler gerçeği göremez, yüreğiyle aramalı insan.”

Tilki, Küçük Prens‘e demişti…

Yüreğime iyi gelen insanlara ve eylemlere seğirttiğimden beri her şey yolunda. Küçük Prens‘in yazarı pilot Antoine de Saint-Exupéry‘in yüreğime gülümseme akıtan sözlerine ve 4 Malezyalı öğrenciye selam olsun, yollarına sevgi konsun!

Aslı’nın Animasyon Kısa Film Seçimi…

“Kalbin temizse, hikayen mutlu biter.”

Cahit Zarifoğlu

Mutlu hikayeler umutlandırıyor…

Aslı’nda Her Şey Aslı İçin…

MERKÜR’ÜN ÇARŞAMBASI/ *”Miles to Fly (2020)”ANİMATED SHORT FİLM” üzerine 4 yorum

  1. Gönülden kutluyorum. 🎂🥳 bloğunu tezini ve anneler günü.🎁 Sağlık diledim hepimiz için.Anime çook güzeldi yine dayanamadım izledim. Teşekkürler sana ve gençlere.

    Liked by 1 kişi

Yorum bırakın