JÜPİTER’İN PERŞEMBESİ/*Music (2021)


Aslı’nın Müzik Seçimi…

“Bugünü Değiştirmeye Cesaretim Var mı?”

Music – Songs from and Inspired by the Motion Picture, adı altında piyasa sürülen albüm Sia’nın 9. albümünü ve tüm şarkılar; Film Önerisi bölümümde tanıttığım “Music 2021” filminin soundtrack albümüdür. Müzik seçimim ise, yine aynı albümün ikinci single’ı: “Courage to Change” adlı şarkıdır. Bu müziği Sia, Pink ile birlikte yazmış. “Beraber direnince her şeyi yapabiliriz!” şeklinde ki sözleri ile umut ve sevgi veren üstelik aynı zamanda birlik içinde ve değişerek ilerlemeye hizmet eden sözleri ayrı, müziği ayrı; etkileyiciliği ile elimi tutacaklar kim dememe neden olan şarkı oldu! Değişmeye cesaretin var mı?

“Mesela balkon, o evin bir parçası ama sokakta ve soğukta. Kendimi sana başka türlü anlatamıyorum.”

J. K. Rowling

Ara sıra yağan lapa lapa kar tanelerini izlediğim balkonumdan bakıyorum sokağa, içim titriyor soğuktan… Evimden sokağa taşan Sia’nın sesinin içinde düşünüyorum. Başka türlüsü mümkün müydü?

*ASLI’NIN FİLM ÖNERİSİ…

Film adına tıklayarak İmdb Sayfasına ulaşabilirsin!

Music (2021) : Avustralyalı şarkıcı ve söz yazarı Sia‘nın ilk yönetmenlik deneyimi olan film Amerikan yapımıdır. Müzikal drama filmidir. Senaryosunu Sia ve çocuk kitabı yazarı olan Dallas Clayton tarafından ortaklaşa yazılmıştır. Clayton’un 2007 yılında yazılan kısa hikayesine dayanır. Oyuncular Kate Hudson , Leslie Odom Jr ve Maddie Ziegler. Eleştirmenler tarafından değeri sonradan anlaşılacak, çağının çok ötesinde ama klişe bir kurgudur. 107 dakika sürer. Altın Küre Ödülleri‘ne adaylığı henüz sonuçlanmadı.

Music adlı Otistik bir genç kız ile onun vasiliğini almak zorunda kalan ve uyuşturucu satıcısı olan üvey kız kardeşi Zu hakkındadır.

 “Aslı’nda sevmeyi öğreniyorum çünkü onu seviyorum.”

Music (2021)

Sevmek sadece bir his olsaydı edinimi boşluk ve huşu olurdu. Sevmek bir eylemler bütünü ve hep taraf olmak ve her şeyi kapsarken, birlikte el ele olabilmenin ötesine bakmayı, yürümeyi ve kucaklamayı içerir. Sevmek, deneyimler ile, bir üst iradeyle eylemi ve zihni ve dahi öğretilerin çok ötesinden bağlanabilmeyi gerektirir, ilahiye… Dediğim gibi: birlikte daha güçlüyüz! İzleyelim o halde!

Aslı’nın Film Önerisi…

“Hissedemediğin bir şeyi anlayamazsın.”

Shakespeare

Yani…

Aslı’nda Her Şey Aslı İçin…

JÜPİTER’İN PERŞEMBESİ/*Music (2021)” üzerine 9 yorum

Yorum bırakın