“Best Friend 2018” : Animasyon Kısa Dram Filmi
Film adına tıklayarak İmdb Sayfasına ulaşabilirsin!
Evet, Merkür’ün Çarşambası! Bugün Anime olarak; En iyi arkadaş konulu video ile buradayım. Arkadaşlık tema ve temaslarıyla… En iyi arkadaşa evrilen, tamamlanma hissinin hazzı; prosesidir. İlişkiyi temsil eden tüm argümanların, tatminler ile bütüne ulaşması ve mevcudu sürdürme çabası ya da sihri uzatarak hazzı sonsuz kılma dürtüsüyle döngü yaratması mümkün olur.
Bu çağda, nasıl mümkün olur ki? Üstelik pandemi denilen bir “hayatta kalma alarmı” devrede iken! Anın deneyimi de bu olmalıydı: Merkür’ün Çarşambası …
Demek ki beni bir türlü sevemiyordu. Hakkı vardı. Beni hayatımda hiç, hiç kimse sevmemişti.
Sabahattin Ali
Best Friend 2018 : Annie Awards 2019‘da Best Student Film ödüllü bu film; aynı zamanda Sitges – Catalonian International Film Festival 2020‘de Best European Short Film kategorisinde de ödül sahibidir. Yönetmenleri; Juliana de Lucca, David Feliu, Varun Nair, Nicholas Olivieri, Yi Shen isimli öğrencilerdir. Fransız yapımıdır. Gobelins Stüdyolarında üretilmiştir. Animasyon film 6 dakika sürer.
Yakın bir gelecekte yalnız bir adam, ona mükemmel sanal arkadaşlar sunan “En İyi Arkadaş” adlı bir ürüne bağımlı hale gelir. Çözüm olarak, bu ürünü satın alarak bedenini yavaşça öldürür. Çünkü zihin ve ruh, hayalle gerçeği ayıramaz. Ortaya çıkan enerji ile tatmin olur bu ikili… Ki bedeni es geçip, göz ardı edersek, tamamen soyut matematiksel zekayla çözüm sunulur bu sanal durumda da. Sonuç aynı; hüsranda!
Bu aldatmacalar ruh ile bağlantı kurabilirse, zihin hazzın devamlılığı için sürdürülebilir argümanları onaylamaya başlar. Beden ise boş bir çuvala döner, boş tekrarlarla. Zira vücut, dünyada olmamızı sağlayan avatardır, Aslı’nda. Dünyasal tatminlerin doyurulması gereklidir, velhasılında. Aynı şey; ruh ve zihin için geçerliliğini koruyacaktır tam tersi durumlarda. Yani eğer ki bedeni tatmine odaklanıp, ruhu doyurmayı unutursak da; denge, önemini hatırlatacaktır her uçlara savruluşumuzda.
Zihin, ikna edilebilir. Bir yalan tarafından ruh ve bedenin ihtiyacını tatmin etmek; enerjiler bütününü hastalandırır. Hastalık, bize kırık bir pencereden, yanlı manzaralarla bağımlılıklara yaslanıp, gerçek ihtiyaçlarımızı yalanla da olsa tatmin etmemizin hüsranına batırır.
Demem o ki; ihtiyaç varsa ortada, tatmin edilmesi için seçimler yaparız. Seçtiklerimiz bizi tatmin edilirken tüketebilir; dikkat şeysi…

“İnsanlardan nefret etmiyorum, sadece onlar etrafımda olmadığında daha iyi hissediyorum”
Charles Bukowski
Yalnızlığa biraz fazla batmış olabilirim…