O Kelebek Öptü Boynumu!/ *Penny Dreadful (Tv Series 2014–2016)


Aslı’nın Müzik Seçimi…

“Vurunca Dibine Sakız Rakısının, Biraz da Ağlamışsındır!”

Kasım’ın ilk günü!: Sonbaharı kışa bağlayan bir yol bulmuşken bugün, Begonvil ile gönlüme baharın kokusunu dolduran bu şarkı, pazar kahvaltısına çok iyi geldi. O kelebek öpsün boynunu…

Edit: İzmir’e gelsin bu video ve şarkı… Bahar gelecek, begonvil basacak her yeri…

Benim yerime de sev, bekletme hayatı…

Bu kadarına razıysan yaşa gitsin!

Kaç kişiyiz savunan sevdayı…

Sezen Aksu

“Yeni bir sayfanın öncüsü; bakalım ne hediyesi zamanın…” Dolunay ertesi, kabulleniş ile buldum kendimi bu köşede; umutlu ve huzurlu… Can’ıma sarıldım; keyfin, neşen, huzurun için dile benden ne dilersen?

*Aslı’nın Film Önerisi…

(Film adı üzerine tıklarsan İmdb sayfasına gidersin!)

Penny Dreadful (Tv Series 2014–2016) : Gotik korku, karanlık ve tarihsel fantezi tarzında ki dizi 3 sezonluk, 27 bölümlüktür. İngiltere de 18. yüzyılda bir peniye satılan, ucuz diye nitelendirilen, haftalık yayın yapan, popüler seri edebiyatı diye geçen, sansasyonel dedektiflik, doğa üstü olaylar ve suç menşeili hikayeleri içeren dergilerin kurgu karakteridir. Kurgu karakter ile yapılan ilk seri yapımdır. Adaylıkları ve ödülleri ile çok beğenilmiştir. İrlanda, Amerika ve İngiltere ortak yapımıdır. Altın Küre adaylığı dahil 89 adaylık, 16 ödülü galibiyet olarak hanesine yazmıçtır.

Gotik ve karanlık hikayeleri işleyen dizinin kurgu karakter ve gotik romanlardan alınan hikayeleri ile bölümler oluşturulmuş, gri havası ve muhteşem müzikleri ile kalabalık bir izleyici kitlesini de olmuştur. Yan ürün olarak üretilen Penny Dreadful: City of Angels serisi de bu yıl Netflix dizisi olarak yayınlandı.

Edit: Penny Dreadful: City of Angels (Tv Series 2020) ile ilgili içerik yazım linki mavi yazılıdır, tıklayın!

Patlamış mısır ile diz battaniyelerini hazırlayalım ve başlayalım mı? Hazır mısın?

Aslı’nın Müzik Seçimi…

Sabah, bir yeni dünya gibi geliyorsun; Öylesine süslü, öylesine sadesin ki.. Sen o kadar güzelsin ki sabah, O kadar güzelsin ki…

Özdemir Asaf

Sabahım güzele evriliyor…

Aslı’nda Her Şey Aslı İçin…

Yorum bırakın