Uçurtmanın Doğası Uçmaktır!/ *Before Sunrise (1995)


Aslı nın Müzik Seçimi…

“Bir Kez Kaçar Uçurtması, Sonra Gökyüzüne Küser İnsan..”

Hermann Hesse`den…

Emmit Fenn ve videosu ile şarkısını, tüm küskünler için bıraktım! Bazen o uçurtmanın ipinin parmaklarından öylece kayıp gitmesini seyreder ve razı olursun; tüm olacaklara… Gökyüzünün kabahati olmasa da küsersin işte… Oysa için için bilirsin ki; uçurtmanın doğası uçmaktır ya…! Güvercinin dansı neşe getirdi mi an’da?

*Aslı’nın Film Önerisi…

(Film adı üzerine tıklarsan İmdb sayfasına gidersin!)

Before Sunrise (1995) : Türkçeye “Gün Doğmadan” olarak çevrilmiştir. Üçlemenin ilk serisidir. Romantik dram türünde iki adaylığı ve bir de ödülü kapmıştır. Orijinal dili Fransızca, İngilizce ve Almanca olarak üretilmiştir. Richard Linklater yönettiği filmi  Kim Krizan ile ortak yazılmış senaryonun konusu:

Budapeşte-Viyana treninde tanışarak, 14 saat geçirdikleri Viyana da başlayan bir aşk hikayesidir. Yüksel Lisans öğrencisi Fransız kız ile Amerikalı bir adam arasında tek gecelik bir ilişki yaşanır. Oyuncular; Ethan Hawke ve Julie Delpy ile 9 yıl sonra filmin 2.serisi olan Before Sunset (2004) zamanına kadar hayatlarına devam etmek üzere ayrılırlar.

“Hayatta yaptığımız her şey biraz daha sevilmenin bir yolu değil mi?”

Before Sunrise (1995)

Üçlemenin son filmi Before Midnight (2013) ve linkleri bıraktım tabi ki… (Üçlemenin ilk ve son içerik yazılarıma film isimleri üzerinden linkler verdim, mavi film isimlerine tıkla, oku.) Amerikan İsveç Avusturya ortak yapımıdır. Empire anketinde, tüm zamanların en iyi 200. filmi seçildi. Guardian tüm zamanların en iyi 25 romantik film listesinde yer almıştır.

Başlayalım mı 9 yıl sonra ki aşka ve yolculuğa!

Aslı’nın Film Önerisi…

“Kim bilir.. Belki de yaralarımıza üflerken öğrendik ıslık çalmayı…”

İskender Över…

Bundandır sevmem belki de ıslık çalmayı…

Aslı’nda Her Şey Aslı İçin…

Uçurtmanın Doğası Uçmaktır!/ *Before Sunrise (1995)” üzerine 2 yorum

Yorum bırakın