Seçim Senin!/ *The Last Duel (2021)


Aslı’nın Müzik Seçimi…

“Ve Biz Hiç Birlikte Olamayacak mıyız?”

İngiliz Vtuber ve Streamer olan daha çok Trickywi olarak bilinen Nephasis – Sally’s Song adlı şarkısı Corpse Bride (2005) filminde seslendirdiği ve Amy lee versiyonunun muhteşemliği ile kimsenin olamayacak bir şarkı… ve kimsenin sahiplenilmemesi gereken bir şarkı… kimsenin böyle hissetmemesi gereken bir şarkı…  bir Danny Elfman bestesidir. Animasyon müzikal drama olan “Ölü Gelin“i hatırlamak isteyenlere link bıraktım. O muhteşem Corpse Bride filmindeki piyano düet (Victor Van Dort & Emily) ve Tears to Shed Türkçe sekans müziklerine de link bıraktı tıklar ve dinlersin.

“- Kim öğretti seni bana getiren yürüyüşü, çiçek mi, taş mı, duman mı gösterdi sana evimi?”

Pablo Neruda

Yeni yılın bu ilk hafta sonu tatili sonunda ve bir pazar gecesinde film izleyip kafa dağıtmak isteyene biri animasyon müzikal diğeri epik tarih tarzında yapım önerim var. Seçim senin! Şanslı seneler…

*ASLI’NIN FİLM ÖNERİSİ…

Film adına tıklayarak İmdb Sayfasına ulaşabilirsin!

The Last Duel (2021) : Yazar Eric Jager tarafından yazılan The Last Duel: A True Story of Trial by Combat in Medieval France 2004 kitabından uyarlamadır. Senaristler Nicole HolofcenerBen Affleck, Matt Damon, yönetmen Ridley Scott. İngiliz Amerikan ortak yapımı, epik tarihi drama filmidir. Oyuncular Matt Damon, Adam Driver, Jodie Comer. Film 153 dakika sürer, 2 galibiyet, 13 adaylık ödülü kazandı. Ayrıca National Board of Review listesinde 2021’in en iyi on filminden biri olarak yer aldı.

Ortaçağ Fransa’sında geçen gerçek bir hikayeye dayanmaktadır. İki arkadaş Şövalyenin düellosuna neden olan karısına tecavüzle suçlamasının mücadelesini anlatır.

“Gerçek önemli değil, sadece erkeklerin gücü var.”

The Last Duel (2021)

O tarihten bu tarihe neler değişti ancak insanın insana zulmü stabil kaldı. Ve daima gücün vitrininde bir adam vardı. Beğeniyle izlenebilir.

Aslı’nın Film Önerisi…

“Hiç kimse sana senden daha iyi akıl veremez; kendini bir dinlesen, asla yanılmazsın.”

Cicero

Buna kendini bilmek denmeli…

Aslı’nda Her Şey Aslı İçin…

Seçim Senin!/ *The Last Duel (2021)” üzerine 5 yorum

Yorum bırakın