JÜPİTER’İN PERŞEMBESİ/ *Minari (2020)


Aslı’nın Müzik Seçimi…

“Maske Benim Farklı Olmamdan Çok Bir İşaret ve Birlik ve Birbirine Benzemenin Sembolüdür!”

Alan Walker, 1997 İngiliz ve Norveçli ebeveynlerden dolayı çifte vatandaşlığı olan, youtube videoları ile kendi kendine müzik eğitimi alan, 2014 yılında “Faded” ile büyük başarı kazanıp, 2015 yılında 14 ülkede platin sertifikaları alan DJ ve plak yapımcısıdır. Yaptığı düzenlemeler ile mevcut müzikleri efsane haline getiren gizemli genç adam, daima maske kullanır. Düzenlediği müziklerden son remix’ine AMV yapılmasını pek sevdim. (AMV, Animated Music Video demekti hatırlarsan) Sana, 2021 Remix albümüne giydirilen animasyonlu film görüntüleri eşliğinde, keyifli zamanlar hediye etmek istedim. Malum bu akşam itibari ile “Kapanma” sürecine giriyoruz ve bu biraz uzun olacak. İlk giriş için; müziği dinleyip, görüntüleri izleyelim. Pandemi’nin cilveleri…

Edit: 30 Ekim 2019 tarihli içeriğim için link verdim, tıklarsan “Faded” hem Türkçe altyazılı dinleyebilir, hem de müzik eşliğinde içeriğimi okuyabilirsin. Geçmiş, geçmemiş olur böylece!

“İnsan, insana söyleyemediklerinden ibarettir.”

Nazım Hikmet

Söylemek istediklerimi farklı kavramlar ile sana aktarmamdan hoşlandığını umarım. Malum, bu durumdan ben memnunum. Beğendiğinde, yorum yazdığında, takip ettiğinde ve paylaştığında, senin de memnun olduğunu anlıyorum. Umarım sessizliğin ile beni buralarda boynu bükük bırakmazsın. Şimdi sırada, film önerisi bölümü var, dün gece Oscar’da ve bu yılın sinema otoritelerinin düzenlediği büyük bir kaç platformda kazanan yapımı tanıyalım!

*ASLI’NIN FİLM ÖNERİSİ…

Film adına tıklayarak İmdb Sayfasına ulaşabilirsin!

Minari (2020) : Orijinal Korece 미나리 (minaɾi olarak okunur.) su kerevizi anlamına gelir. Yazan ve yöneten Lee Isaac Chung, oyuncular Steven YeunHan Ye-ri, Alan Kim adlı Asya/ Kore asıllı Amerikalı aktör ve aktrislerdir. Amerikan yapımı drama filmidir. Yazar ve yönetmen Chung’un ailesinin, Güney Kore‘den Amerika‘ya göçmeleri ile ilgili gerçek hayatlarını konu alan yarı otobiyografik bir eserdir. 2020 senesinin en iyi filmlerinden biri olarak ilan edildi. 93. Akademi Ödülleri‘nde 6 adet adaylık ve 1 Oscar galibiyet ödülü kazanan ilk Koreli aktris unvanı ile Altın KüreScreen Actors Guild ve BAFTA adaylık ödülleri dahil toplam 117 galibiyet ödülü, 247 adaylık ödülü kazandı. Film, 115 dakika sürer.

Koreli göçmenlerin yeni ülkeleri olarak Amerika’da yaşama mücadelesiyle Amerikan rüyasının gerçeği nasıl yaşanırı anlatılır.

“Minari gerçekten en iyisi. Yabani otlar gibi her yerde büyür. Böylece herkes seçip yiyebilir. Zengin ya da fakir, herkes bundan zevk alabilir ve sağlıklı olabilir. Minari kimçiye konulabilir, yahniye konulabilir, çorbaya konulabilir. Hastaysanız ilaç olabilir. Minari harika, harika!”

Minari (2020)

Minari, su kerevizi olarak bilinir. Yaklaşık 1 m yüksekliğinde lifli kökleri ve beyaz yaprakları ile çiçekleri olan çok yıllık bitkidir. Nemli bölgelerde, nehir ve göl kıyılarında yabani olarak yetişir. Kore, Endonezya, Malezya, Çin, Hindistan, Tayland, Tayvan, Vietnam, Japonya ve ilkbahar mevsiminde gelişerek İtalya’da yetiştirilir. Sebze olarak zevkle tüketilen minari, salata, krep, sote ve garnitür olarak sıklıkla tüketilir.

Resimde Kore sofralarına ait tabak ve minari sotenin iştah açan görüntüsünü de bırakıverdim. Bizim de ot olarak tabir ettiğimiz yöresel bir çok bu bitkiye benzer otlarımız var ama ben Semizotu, diyorum. Tam zamanına denk geldiğimiz için belki salatasını yapabilir, afiyetle yerken filmi izleyebiliriz.

Aslı’nın Film Önerisi…

“Yoruldum yaşamaktan yurdumda… Çekip gideceğim; hırsız ve hayta!…”

Sergey Yeseni

Çay demleriz, gitme.

Aslı’nda Her Şey Aslı İçin…

JÜPİTER’İN PERŞEMBESİ/ *Minari (2020)” üzerine 8 yorum

  1. Whuan rahatmış valla, oralara dönmez bu hayta 😉 Ablam, al benden de o kadar! İçim dar, heves yok, şevki arıyorum telefonlara çıkmıyor 😁😁😁

    Liked by 1 kişi

Yorum bırakın