“Hadi Dans Et Benimle!”
Mars’ta kaybolalım mı? Müziğin ritmine bırak sözlerine de kulak kabart… Ne diyor evren yasalarında; polarite yani zıt kutupluluk yasasına göre; karşıt olanın zıttı olan diğerine ihtiyaç duyulması, varlık için gerekliliğini ortaya koyar. Örneğin, özgürlüğün olabilmesinin referansı esaretin varlığı ile mümkündür. Hatırla, sadece bütünün zıttı yoktur!
“Zaten tırtılım da kozam da olmadı benim hiç;
kelebeğim, hiç: Ben zaten hiç olmadım.
Hep vardım oysa ki.”
Oruç Aruoba
Karşıtlık yasası olarak da anılan polaritenin bize gizli mesajı ise; odaklandığını hayatına çekersin demektedir. Ya da ittiğin şeye dikkatini verirsen yaşamın istemediklerin ile dolar, der. Şayet hayatımızı hoşa gitmeyenler sarmışsa, onları temizlemek ile uğraşacağımıza (ki bu durumda daha fazla hoşnutsuzluğumuzu arttıracaklar üşüşmeye başlar çiçeğimize…) keyif alacaklarımızı ufkumuza koymamız tavsiyesinde bulunur. Mesela popüler zeminde; virüse çelme takmak için sağlıklı yaşamayı nasıl sağlarız sorusunu sorabiliriz. Çünkü evren, gözümüzü diktiğimizi bize ulaştırmak için yolları açacaktır!
*ASLI’NIN FİLM ÖNERİSİ…
Film adına tıklayarak İmdb Sayfasına ulaşabilirsin!
Escape from Pretoria (2020) : Gerilim filmidir. Yönetmen Francis Annan tarafından, Güney Afrika’da 3 siyasi mahkumun, 1979 yılında Pretoria hapishanesinden kaçışlarının gerçek hikayesidir. Oyuncular; Daniel Radcliffe, Ian Hart ve Daniel Webber. Filmde anlatılan kaçaklardan biri olan Tim Jenkin tarafından yazılan Inside Out: Escape from Pretoria Central Prison 2003, 1987 tarihinde yayınlanan Escape from Pretoria‘nın yeni baskısını olarak yayımlanan kitabının adıyla aynı ismi taşıyan uyarlama olan film, Güney Avustralya Film Şirketi Glenside stüdyolarında çekildi. İngiltere, Avustralya, ABD, Güney Afrika ortak yapımıdır. 106 dakika sürer.
Siyasi mahkumların, hapishaneden kaçmalarının konu alan film, gerçek bir hikayeye dayanır. Eleştirmenlerden karışık yorumlar alsa da gerilimin dozu konusunda tam nota layık görüldü.
“Kaçma , kal ve savaş!”
Escape from Pretoria (2020)
Bazen tek yol; durumu, konumu, kişiyi bırakmaktır. Ve o bazen, kalmanın değil gitmenin savaşını vermen gerekir. Ki o kaçışa hizmet edenleri gözetirken zarar göreceklere, gözünü kapamanı gerektirebilir. Çünkü hizmet ettiğin şeyden mesulsün; çünkü, “Biz her insanın kaderini, kendi çabasına bağlı kıldık” der; kutsal kitap! Neye bakarsan, onu büyütürsün!
Edit: Bu konu ile ilgili içeriklerime link vereyim meraklılar için… SEN, DÜŞÜNDÜĞÜM TEK ŞEYSİN! ve ”BRAİN DİVİDED (2013)” mavi yazılara tıkla 2 link var burada…
“İnsanların kanatlara bakış açıları farklıdır Bazıları başkalarının kanatları altına sığınarak yaşamayı sever, bazıları kendi kanatlarıyla uçmayı. Bazıları başkalarına kol kanat germeyi sever, bazıları başkalarının kanatlarını kırmayı…”
Mümin Sekman
Senin kanatla ilişkin ne alemde?
Kanat yoldur,
Aşk’a varmaya,
Gönül boştur,
Aşk’la dolmaya,
Dünya dardır,
Gerçek Aşk’a,
Durma uçur,
Boş gönlünü,
Aşkla dolmaya,
Ancak Gönlün kadar,
Dolacaksın aşk’la…
Demişidim bir şiir,
Bir zamanlar kanata ve aşka dair,
Senin bu sözünle aklıma gelir,..
BeğenLiked by 2 people
Güzelliklerin akla düşmesi ne yücedir! Yüreğine sağlık güzel insan! 😉
BeğenLiked by 2 people
Seninde yüreğine sağlık can…
BeğenLiked by 1 kişi
“Birlikte daha güçlüyüz!” Aslı’nda… 😉
BeğenLiked by 1 kişi
Birde bu vardı
BeğenLiked by 2 people
Kanatlarımı hatırlattın sen de bana… Ne güzel bir yüreğin var, bin şükran! 🙂
BeğenLiked by 2 people
Şayet dokunduysa,
iyi yönde, ufacık da olsa,
Bir faydam, başka bir can’a,
Ne mutlu bana…
BeğenLiked by 1 kişi
Olma mı güzel insan! 😉
BeğenLiked by 1 kişi