Bazen de Yol Gelir Sana!/ *New Amsterdam (Tv Series 2018–2021)


Aslı’nın Müzik Seçimi…

“Bana Her Şeyin Yolunda Olduğunu Söyle!”

Bazen her şey yolunda gitmez… Ve fakat gizli bir el omzuna dokunur. Kemiklerine kadar üşürken hatta titrerken sıcak bir klima üfler sol köşeden. Biri, elinde sıcak salep ile çıka gelir. Bir diğeri, hiç neden yokken yün bir şal hediye eder. Ve bir diğeri, mutlu sıcak günlerden bahseder… Dişlerin bir birine vura vura ve şaşkınlıkla, dudağına yapışan gülümsemeyle şükredersin! (Renforshort, “Afterthoughts” müzik videosunu izleyip tekrarlarken okursan anlam kazanabilir.)

“Bir başka alemin bekleme odasıdır, bu dünya!”

Victor Hugo

Neyi beklediğini bile bilemeden, oluverir tüm olanlar! Hayat, dünyalara değer kadar olmazsa bile “ben biriciğim” demene yetecek desteği sunar sana. Silersin yaşlarını, çekersin burnunu ve doğrulursun, kalkarsın ayağa. Bir etrafa bakınırsın, boş ve kayıtsız gözlerle… Güzel gelir tekrar aldığın nefes! Buradan dersin, buradan devam, her neresi ise gideceğin yere!

Bazen yol biter, bazen de yol başlar. Bazen sen gidersin yola, bazen de yol gelir sana. Bazen en zordan en kolaya varırsın! Bana her şeyin yolunda olduğunu söyle: Çünkü biraz yardıma ihtiyacım var, diyen şarkıyı bir daha dinleyelim.

*ASLI’NIN DİZİ ÖNERİSİ…

(Dizi adı üzerine tıklarsan İmdb sayfasına gidersin!)

New Amsterdam (Tv Series 2018–2021) : Eylül 2018 tarihinde yayınlana başladı. Yazar Eric Manheimer tarafından yazılan Twelve Patients: Life and Death at Bellevue Hospital 2013 adlı romandan uyarlamadır. Amerikan yapımı, tıbbi drama dizisidir. Yaratıcı yönetmen David Schulner, oyuncular Ryan EggoldFreema AgyemanJanet MontgomeryJocko SimsAnupam Kher, Tyler Labine. Üçüncü sezon Mart 2021 tarihinde yayına girdi. Yapımın 4 ve 5 sezon için anlaşması yapılmış. New York City’deki Bellevue Devlet Hastanesinden esinlenilmiş. 1. sezon 22 bölüm, 2. sezon 18 bölüm ve New York eyaletindeki COVID-19 salgını nedeniyle 3. sezon haftada bir bölüm yayınlanarak devam edecek ve umarım bundan sonra hem bu ekip hem de tüm dünya için hayat daha sağlıklı ve şifalı akar! Yapım 5 galibiyet, 1 adaylık ödülü kazandı. 4. sezon Eylül 2021 tarihinde yayıma girdi, Şubat 2022 sonuna kadar tüm bölümlerin yayınlanması planlandı.

Amerika’da eski devlet hastanesi başhekimi olarak atanan Dr.Max Goodwin, geleneksellikten uzak modern ve daha insancıl yöntemler ile hasta bakımı için seçtiği yol ve bu reformun mücadelesini konu alır.

14 Mart Tıp Bayramı için seçtiğim bu diziye başlayıp, çevrenizde sağlık mesleğini icra eden tüm tanıdıklarımın ve tanıdıklarını kutlayıp, gülümsetebilmenin mutluluğunu yaşayabiliriz; Aslı’nda “Birlikte daha güçlüyüz!”

Aslı’nın Dizi Önerisi…

“Yeniden doğmak için insanın kendindeki bazı şeyleri ölüme terk etmeyi bilmesi gerek.”

Philippe J. Dubois, Elise Rousseau – Kuşların Felsefesi

Enerjini kesince, çaresiz ölüyor zaten…

Aslı’nda Her Şey Aslı İçin…

Bazen de Yol Gelir Sana!/ *New Amsterdam (Tv Series 2018–2021)” üzerine 6 yorum

Yorum bırakın