Kasım Gülümsedi Köşeden!/ *The Notebook (2004)


Aslı’nın Müzik Seçimi…

“Ve Buraya Milyonlarca Kez Geldim!”

Bazen bilirsin, hiçbir geçerli ve yeterli bilgiye sahip olmadan kabul gören tarafın onaylar… Bazen de ruhunun bir dürtüsü eser, biri kulağına fısıldar… Bakarsın, her daim baktığını varsaydıklarına ve dökülür maskeler ve dahi boyalar. (Sasha Sloan tarafından seslendirilen “Runaway” adlı şarkısının AMV -animasyon Müzik Video- izleyip okumaya devam edersin. Belki neden hep kaçtığını bilmediğini anlarsın..)

“En tehlikeli insan tipi, yalnızlığı bitene kadar sizinle olan, sonrasında kendi yoluna bakan insan tipidir…”

Tom Robbins

Sadakati abartırsın ya bazen de… Oysa bilmelisin ki; tek sadakatin kendine! Günün getirdiklerini al cebine, gerekirse çıkarıp, bozdur harca! İlk defa kendime ve yoluma sadığım! Yüzümü güldüren, anıma neşe veren tüm nefeslere teşekkür edip, yürüyüp gidesimde…. Hep büyük bir davanın neferi olmak gerekmiyormuş ki; bazen de sadece gülümsemek, belki sadece o ağladıklarıma… Yoluna sadık olan, aşkına ihanet eder; eninde sonunda…

Kasım bana gülümsedi bu köşeden… Tüm sorular uçtu bir önce ki gün fırtınada penceremden, cevaplarını bile beklemeden. Dindi içimde ağrı!

*Aslı’nın Film Önerisi…

(Film adı üzerine tıklarsan İmdb sayfasına gidersin!)

The Notebook (2004) : Yönetmen Nick Cassavetes tarafından çekilen eserin türü romantik dramdır. Yazar Nicholas Sparks‘ın aynı The Notebook 1996 romanından uyarlamadır. En sevdiğim aktör; Ryan Gosling başrolde oynuyor. 124 dakikalık yapımın 22 adaylığının 10 galibiyet ödülü kaparak evine götürebilmeyi başarmış; ancak eleştirmenlerin sevgi nefret ikilemlerine düşüren yorumlarından kendini korumayı başaramamıştır. Türkçeye “Defter 2004” olarak çevrilmiştir. Amerikan yapımının diğer oyuncuları; Gena RowlandsJames GarnerRachel McAdams.

1940 yılında birbirlerine aşık bir çiftin, onaysız ilişkilerinin dramasından bir hastane odasında, yaşlılıktan el ele ölmelerine kadar, bizi ekran karşısında bir o yana bir bu yana savurulan duygularla, aşkın ve ıstırabın hazzını yaşatır.

“Başka bir şey istedi, farklı bir şey, daha fazlası. Tutku ve romantizm, belki mum ışığında sessiz sohbetler ya da belki ikinci olmamak kadar basit bir şey. “

The Notebook (2004)

Edit: Roman, yazar, yönetmen ve aktör için linklerine; mavi yazıları tıklayarak ulaşabilirsin. Roman kelimesi yazarın orijinal website’na götürür.

Aşkın; cesaret ve göze almak olduğunu ve bu iki duygu ile yüceleştiğini; muhasebesi tutulan ilişkilerden bir cacık olmayacağını özetleyen bu filmi seyredelim mi? Kurun atıştırmalıkları, ama Küheylan’a su bile vermeyelim tamam mı?

*Aslı’nın Film Önerisi…

“Bakmayın siz yalnız göründüğüme. Hatırı sayılır hüzünlerim var benim…”

Seçil Oğuz

Hatırımın geçtiklerinin görebildiği…

Aslı’nda Her Şey Aslı İçin…

Kasım Gülümsedi Köşeden!/ *The Notebook (2004)” üzerine 3 yorum

Yorum bırakın