Basiretim, Zaman ve Yaşamın Enerjisine Uyumumdan!/ *Dark (Tv Series 2017 – 2020)


Aslı’nın Müzik Seçimi…

“Bizi Kurtaramam, Atlantisim!”

Ve sonbaharın o bol bulutlu gökyüzü ile serin sabahlara uyanmak umut veriyor bize. Sakın arkana bakma, sadece uzatılan elleri ve fırsatları gör… İşte yaşam oraya akıyor; yakala onu! (Seafret tarafından seslendirilen “Atlantis” adlı şarkısına yapılmış MV, günün öneri yapımı olan Dark (TV Series 2017 – 2020) dizisinin sekanslarıyla hazırlanmıştır. İzlemeden okumaya devam etme derim)

Bu arada müzik video seçimim, dizi önerisine göndermeli… Senkronize olunca günler ve geceler kolay akar; elbette ilişkiler de alır nasibini bu basitlik ve basiretten!

*Aslı’nın Dizi Önerisi…

(Dizi adı üzerine tıklarsan İmdb sayfasına gidersin!)

Dark (Tv Series 2017 – 2020) : Gerilim gizem suç drama ve bilimkurgu türlerine bayılırım ki zaten! İlk Alman dizisi olan ve Netflix de çokça beğeni toplayan ve 3. sezonu 2020 tarihinde yayında olan dizinin ilk sezonu 2017 tarihinde yayınlandı. Yapımın 8 galibiyet ödülü, 24 adaylık ödülleri vardır. Ortak yönetmenleri; Baran bo Odar ve Jantje Friese‘dır. Bölümler yaklaşık 60 dakika sürer.

1986 ve 1953 yıllarında başlayan olayları konu alan yapımda dört aileyi ve üç nesli ilgilendiren ve çocuklarının kaybolmasının ardında ki olaylar örgüsünü işleyen her bölümde sıkı takip gerektiren şahane bir dizidir. Karışık örüntüsünden dolayı Netflix’in bir site bile kurduğu seride geçen olaylar; solucan deliği, zaman yolculuğu gibi mistik öğelerin kullanılması yüzünden oluşan anlam karmaşasına cevap verebiliyor. Link bırakıverdim. (Mavi yazılar link bağlantısıdır, tıkla!) 2020 ve 2053 yıllarını da kapsayan seriler ile şaşırmaya hazır mıyız?

Eh sen de izlediğin bölüm ve sezonlar için geri dönüp yorum bırakıversen çok şık olur… Hadi hazırlanın bilimkurgucular…

Aslı’nın Dizi Önerisi…

“Yüzünde göz izi var; Sana kim baktı yarim?”

Aziz Nesin

Gülümsemelere döndüm yüzümü… Yüzüm de gülümsedi böylece…!

Basiretim, Zaman ve Yaşamın Enerjisine Uyumumdan!/ *Dark (Tv Series 2017 – 2020)” üzerine 8 yorum

  1. Lost’u 8 sene sonra izlediğim. Etkisi devam ediyor. Dark için planım yılbaşından sonra izlemek. Muhtemelen soğuk kış gecelerinde. Çünkü popülerliği devam ediyor. Dark’tan bir iki sene sonrada GOT’u bitirirsem 2025’e kadar rahatım. 🙂

    Liked by 1 kişi

  2. “Raised by Wolves” tavsiyemdir. Sezon finalini beklemek zor olacağı için başladım. Galiba finalde ilk 5’imde olacak. Bilim-kurgu izlemeye devam.
    Ve, giriş bölümlerinde yazmış olduğunuz bölümler için de kaleminize sağlık…

    Beğen

Yorum bırakın