Hoş Çakallar Ülkesine Doğru!/ *Thelma & Louise (1991)


Aslı’nın Müzik Seçimi…

“Aşık Oldum Geleceğime ve Onunla Tanışmaya Can Atıyorum!”

Kendini bulmaya cesaret edemeyen ve tanışıp, anlaşamayan varsa; tam yol ileri!

Kendini tanıyıp, kendini sevdiğinde; diğerini tanımlayabilme ve sevme potansiyelini elde ediyorsun! Ben kendim ile yeni başlayan ilişkimde artık ciddi düşünüyorum! Yarın sabah ki yeni ay da belki itiraf edip ilişkimizi bir üst seviyeye çıkarabilirim. Son zamanlarda epey iyi gidiyoruz da!

Ah en sevdiğim güne geçiyorum: 19! Ve çarşamba ve yeni ay!

Ve biraz gönül koyuyorum sana: Nasıl eminsin ki zamandan ve yaşamdan? Yaşama bu kadar güvenmeni biraz kıskanıyor olabilirim.

Güven, yaşamak için ve hatta sevmek ve iletişim için önemlidir. Belki de senin değil, benim güven sorunlarımdan ötürüdür bu yaşadıklarım. Ve sanırım çukurlarımı doldurmayı beceremediğim sürece var olan potansiyellerimi kaybetmeye devam edeceğim.

O halde, bu yeni ayda ve 19 un gününde, kendim için tüm çukurlarımı doldurabilecek mucizeler diliyorum. Elbette dileyene, dilediğini vermesi için de destekliyorum hepimizi… Neyse, biraz içe çekilmeliyim…

Hoş çakallar ülkesine doğru…

*Aslı’nın Film Önerisi…

(Film adı üzerine tıklarsan İmdb sayfasına gidersin!)

Thelma & Louise (1991) : 1991 yılına ait, suç dram tarzıyla kült filmler arasında yerini alan yapım, yönetmenine ödül de kazandırmıştır. Film, 1 Oscar, Bafta, Altın Küre, National Board of Review, SIYAD dahil 24 galibiyet, 50 adaylık kazanmıştır. Amerikan İngiliz Fransız yapımı, 129 dakikalık sürer. Yönetmeni Ridley Scott, senaristi Callie Khouri. Macera, suç dram türünde tasarlanan eserin oyuncuları Geena Davis, Susan Sarandon, Harvey KeitelMichael Madsen, Brad Pitt dır. Library of Congress tarafından, 2016 yılında “kültürel tarihsel veya estetik açıdan önemli” referansıyla National Film Registry seçilmiş, ayrıca 81 eleştirmenin katıldığı bir ankette 1991’in en iyi 2. filmi de seçilmiştir. Yol filmi ve kadın hakları filmi kategorilerinde de yer alır.

Film, güneyli kadınların baş kaldırısı olarak algılanmış olsa da, hem de taa o yıllarda; adaletsizliğin suça dönmesi için cinsiyet değil, irade ve merhametin önemini savunmuştur. Ve elbette, sürpriz finalle seyirciyi, eğlence ve zaferden ters köşe yapması ile vuruculuğunu da kanıtlamıştır!

“Pekala, neye razı olursan onu alırsın.”

Thelma & Louise (1991)

Blog arkadaşım ve reelde karşılaşsak “Thelma ve Louise olur muyuz?” diyerek heyecanlanmamıza neden olan bu filmle (burada açık etmiş oluyorum ama) “yalnizlikmarmelati”‘na minik bir jest yapayım dedim! En sevdiklerinden biri olan bu önerisi için de teşekkür ederim!

Hadi bakalım size günün Koanı: “Hangimiz; hangimiziz?”

Aslı’nın Film Seçimi…

“Aklımdan çıkmıyor… Aklım çıkıyor ama “O” çıkmıyor…”

Oğuz Atay

O, kim?

Aslı’nda Her Şey Aslı İçin…

Hoş Çakallar Ülkesine Doğru!/ *Thelma & Louise (1991)” üzerine 15 yorum

  1. Dehşet bir şey farkettim of daha önce nasıl olmadı bu neyse. Müziğine tıklayıp onun eşliğinde yazını okudum. Bu bir ilk (: ikinci ve harika ikinci ilk, birileri benden bahsetmiş. Ay şahane!!! Ben Louise, tüm yolculukların, önce içime sonra dünya’ya. İyi ki varsın Aslı yoluma çıkman ne hoş.

    Liked by 1 kişi

  2. Ya aynen işte! Bu arada filmde önce Thelma yı çok aptal şımarık ve çocuksu buldum. Ama sonra baktım ki O ben! Valla o kadar salak mıyım diye hala sormuyor değilim kendime!

    Beğen

  3. Her aydınlanmanın keyif vermesini diliyorum! Ben de aydım, hem de sırada ki yazılarımı yazarken… Gelecek için keyifli olabilir ama şu an hafif öfke diyebilirim. Olana kabul değil olmuşu çarpıtmışım. Olsun be gülüm olsun… Ve sen iyi ki varsın!

    Beğen

  4. Çocuksu ve neşeli bir mizaca sahip olunca dünya umrumda değil çoğu zaman… Neyse ben yeldeğirmenlerime döneyim!

    Beğen

Yorum bırakın