“Şimdi Sırası Değil”e Takılan Aşklar!/ *La Vie En Rose (2007)


Aslı’nın Müzik Seçimi…

“Ve Bana Verdiği Adamı Hiçbir Zaman Bulamadım!”

Ağustos geldi sevdiğim! Bayram geldi… Tatillere gidenler yüzünden tenha artık Şehrim.

Klavyeden başımı kaldırmadan nasıl mı biliyorum. Çünkü sokağımdan çok seyrek geçiyor arabalar… Bahçeden insan sesleri, kahkahaları da gelmiyor. Hatta pencereme konan kuşlar da tek tük… Cıvıltılar bile kesilmiş.. Bir kızaran gün batımı ve yemyeşil dağın ardında, bir de öyle mahzun suyun üzerinde süzülür görünen Kınalıada…

İstikbalimi düşünmeliyim, seni düşünmek yerine… Ezilmese şu yürek akşamın serinliğinde… Hani güneş tepedeyken gibi gülümseyebilsem evin içinde, razıyım şimdilik!

Bu vedalar çok zor. Hala bunun kolay ve acısızını icat edemedi mendeburlar…

Seni durmadan çekiştirip, silkelemesem; çoktan giderdim çoktan! Benim de sevginin en muhteşemini deneyimlemek gibi mülteci isteklerim oldu ara sıra, biliyorsun... Genelde, “şimdi sırası değil”e takıldılar. Bir sonra ki seviyeye aktarıldılar ama olsun, sabretmek düştüyse payıma, ben de ziyadesiyle varlar! Elbette, zaman zaman benim de boşluğa düştüğüm ve gölgelere saklandığım, hop oturup hop kalktığım anlar; işte bunlar…!

Merkezime çekilince rahatlarım bilirsin! Bilir misin ki; hala en güzel hayalimsin… Ve en güzel sen gülümsersin, bir yerlerde… Evrenin en güzel çiçeği benim ve sen en kıymet bilensin, umarım bundan sonra da değerimi bilirsin! Hepimiz için tüm iyi ve güzel niyetleri bayramın son gününde hediye ediyorum evrene! İyi ki varım, iyi ki varsın; listenin sonu muyum? Dolunayın solu muyum? Sevdanın sulhu muyum? Unutulanın sorusu muyum? Sahi hangi çiçeğim ben?

Edit: Edith Piaf‘ın hayatı ile ilgili bir link bırakmadan gitmeyeyim dedim, benim sevgili meraklılarıma… Biyografi olarak yazılan kitabının adı Hayatım 1997‘dır.

*Aslı’nın Film Önerisi…

(Film adı üzerine tıklarsan İmdb sayfasına gidersin!)

La Vie En Rose (2007) : 2007 yılında, biyografi, dram tarzında müzikal bir filmdir. Türkçe de “Kaldırım Serçesi 2007″ olarak çevrilmiştir. Fransız Çek İngiliz ortak yapımı ve orijinal dili Fransızca ve orijinal film adı” La Môme 2007” dir. National Board of Review, Satellite, Bafta, Altın Küre, 2 Oscar dahil 49 galibiyet, 61 adaylık kazandı. Yönetmen ve senaristi Olivier Dahan. Film, 140 dakika sürer. Oyuncular Marion Cotillard, Sylvie Testud, Pascal Greggory.

Édith Piaf (1915-1963) efsane “minik serçe” lakaplı Fransız ses sanatçısının, sıra dışı trajik hayat hikayesini konu alır.

“Yarım ölçülerle yetinmeyin.”

La Vie En Rose (2007)

Bol ödüller alan filmi izlemek ve şarkıları dinlemek yüreğine aşkın, acının ve yeteneğin ölümsüzlüğünü yaşatacaktır! Keyifli İzlemeler...

Aslı’nın Film Önerisi…

“Bir gecede bütün nar çiçekleri açmıştı: Pembe mi desem, deli mi desem? Bir ümit olmasa buralarda, bir gün beklemem.”

Necati Cumalı

Yok canım, kim çıkardı seni beklediğimi, vallahi yalan!

Aslı’nda Her Şey Aslı İçin…

“Şimdi Sırası Değil”e Takılan Aşklar!/ *La Vie En Rose (2007)” üzerine 18 yorum

Yorum bırakın