Kabul ve Adım ile Gelecek; Gelecek!/ *About Time (2013)


Aslı nın Müzik Seçimi…

“Güneş Yükseklerde Olacak, Kulaklarımı Çınlatacak ve Gözlerimi Yakacak!”

Yaz zamanlara merhaba! Umudun mevsimi; aşkın ve neşenin yüreğimize aktığı, huzurun esintileri ile ritim tuttuğu ve suyun şifasıyla tazelenip yeniden doğmaya hazırlanılan Ağustosun uçucu kokusu geldi bile burnuma…

Çıkar üzerinde ki eski kıyafetleri, çek içine iyodun tazeleyici nefesini… Dal serin sulara ferahla! Bir mola bu…

Tiyatro sahnesi olmalıydı yaşam; yeni bir oyun için hazırsan ve geçmiş rolünün hasılatı, geçerken hesaplarımıza… Düşleyen yazarın ilhamı ol. Yapımcının hedefi ol. Oyuncunun baş rolü kapma hırsını da al ve gel; soluklan şimdi. Sırtını, omuzlarını gevşeten tamamlanmaya bırak kendini… Sen dinlerken esintiyi ve dalarken bulutlara bakışların; hummalı bir çalışma var gökyüzünde aslında.

Yeni dekor, yeni sahne ve yeni oyuncular seçiliyorken; en güzel gülüşüne ihtiyacın var. Yenilenmek ve o düşünü yaşamak için toparla içini… Özgüvenin; özsaygını, özsevini ve öz değerini keşfedip dengeleyebildiğinde ortaya çıkar. Kendini tanıma ve kişisel ahlak; farkındalık ile ulaşılabilir. Ve illa ki bakım yapılması, parlatılması gereken zamanlara ihtiyaç duyar bu özler. Demem o ki, bu kısacık yaz dönemini bu öz bakımlar için kullanalım.

Aynaya bakıp; gördüğümüz ve görmediklerimizi fark edelim. Hedeflerimiz için; eksik ve fazlalıkları tespit edelim.

Ve Karl Paul Reinhold Niebuhr (Teolog – 20.yy) dediği gibi “Tanrım, değiştiremediğim şeyleri kabul etme huzuru, yapabildiğim şeyleri değiştirme cesareti ve ikisinin arasında ki farkı bilme; bilgeliği ver.”

Kabul ve adım ile gelecek; gelecek!

Edit: Havuz başından hepimize ve meraklısına gelen bu içerik ile Amerikalı reformcu teolog için link de bırakıverdim. Müzik de Küheylana gitsin bari… – MadonnaLa Isla BonitaMV

*Aslı’nın Film Önerisi…

(Film adı üzerine tıklarsan İmdb sayfasına gidersin!)

About Time (2013) : Türkçeye “Zamanda Aşk 2013” olarak tercüme edilmiştir. İngiliz Amerikan ortak yapımı, bilim kurgu fantezi romantik komedi dram filmidir. Yönetmen ve senarist Richard Curtis. Oyuncular Domhnall GleesonRachel McAdams, Bill Nighy. Yapım 123 dakika sürer. Eser 3 galibiyet ödülü, 9 adaylık ödülü kazanmıştır.

Aileden aldığı yetenek sonucu zamanda geri gidebilen bir adamın, geçmiş hatalarını çözmek isterken meydana gelen farklı sonuçların boşluğundan, bugün hayatın sorumluluğunu aldığında Aslı’nda geçmişi de değiştirebileceğini keşfetmesi gibi felsefi unsurları da barındırır.

“Tim, sevgili oğlum, basit gerçek şu ki, bu ailedeki erkekler her zaman bu yeteneğe sahip olmuşlardır… Bu kulağa tuhaf gelecek, tuhaflığa hazırlıklı ol. Ürkütücü zamanlara hazır ol ancak bu bir aile sırrı. Ve bu sır, ailedeki erkeklerin zamanda yolculuk yapabilmesidir. Daha doğrusu zamanda GERİ seyahat eder. Yani geleceğe seyahat edemeyiz.”

About Time (2013)

Avukat olarak rol alan ödüllü oyuncu Richard Griffiths, filmin çekimlerinden sonra girdiği ameliyat sonrasında vefat etti. Vizyona giren film, onun son oyunculuğu oldu ve adına ithaf edildi.

Yaz mevsiminin umudu körükleyen yönünü kullanmak için, gülümserken taze nefes aldıran yapımlardan biri olarak seçtim ve tekrar izledim. Anlayınca değişmek zorunda kalırsın, umarım tüm değişimlerimiz gülümseyecek kadar kolay ve hafif olur! Keyifli izlemeler!

Aslı’nın Film Önerisi…

“Aynı şehirde ben varım, sen varsın. Ama biz yokuz. Ne acı…”

Cemal Süreya

Pembe şakayıklar alsın acımı... 😉

Aslı’nda Her Şey Aslı İçin…

Kabul ve Adım ile Gelecek; Gelecek!/ *About Time (2013)” üzerine 12 yorum

  1. Birileri tatillere gitmiş sanırsam,
    Su sesleri geliyor havuz başından,
    Beni havuz kesmemiştir hiç bir zaman,
    İsterim olsun, İlla mavi, illa deniz,
    Tuzlu ve iyotlusundan,
    Ve dahi ucsuz bucaksızından…

    Liked by 4 people

Yorum bırakın