Zaman İsrafını, İstisna Olan ile İzah Edemezsin./ *Self Made (Tv Mini-Series 2020)


Aslı’nın Müzik Seçimi…

“Başka Bir Günü Daha İsraf Etmek İstemiyorum!”

Bana sarılmadığında neden kendimi boşlukta hissediyorum. Oysa hepimizin yolu ayrı ayrı ve biz ancak o yollarda yol arkadaşı olabiliriz bir birimize… Bazı yol arkadaşları, sık sık tali yollardan saparak seni kendinle bırakırlar ki Aslı’nda onlar sadece kendi yollarında yürüyorlardır. Oysa sen istersin ki hep omuz omuza kalsak ama yolcu da yol da bu isteğine gülümser… Sen de gülümsersen; yolun çakıl taşları canını acıtmayıp yolunu süsleyecekler! Ve fakat sen, yolculuğun ritmini, yolcunun adımlarına uydurmak istersin! İzin verirsen, dinlersen kalbin ritmini, yolun senkronizasyonu ve duyacağın ses ile mutlu olacaksın…

Bunu kendine yapma, gördüğün bulutlara kaptırma adımlarını… Kuşlarla yarışma, kalbini her güne ve her sese açık tut sadece… Ruhunu bağlamadan yaşamayı öğrenmelisin artık! Yanında diye pusulasına ayar çekip aynı yöne gitmeye kalkışman, en çok seni yoruyor; fark et bunu!

Al o makası eline ve kes artık tüm ipleri! Kendi kendine yaptığın bu esareti sonlandır artık! Zaman israfını, istisna olan ile izah edemezsin.

Makasın kısa tarihçesi: Çin, Kore ve Roma kültürlerinde makas kullanılmaya başlanmış olsa da William Whiteley & Sons (Sheffield) Ltd. 1760 seri üretim ile halka kolayca ulaşabilecekleri şekilde satışını mümkün kılmıştır. Ve o günlerden günümüze kadar uzanan yüz yıllar boyunca makas üretmeye de devam etmişlerdir. Aynı yerleşimden (Sheffield) Robert Hinchliffe adlı zanaatkâr, modern makasın babası olarak kabul edilmiş ve seri üretim ile çelik makasları popüler hale getirmiştir.(1761)

Bu minik bilgi ile anlatmak istediğimi, anlamamış görünme lütfen! Makas elimde ve kurtaracağım seni bu düğümden…

*Aslı’nın Dizi Önerisi…

(Dizi adı üzerine tıklarsan İmdb sayfasına gidersin!)

Self Made (Tv Mini-Series 2020): 2020 yılında yayınlanan mini dizi, 4 bölümlük dram tarzındadır. Afro-Amerikalı bir kadının kuaförlükten ilk milyoner kadın unvanını alana kadar yaşanan hikayeyi anlatır. Madam CJ Walker‘in biyografisi niteliğindedir. Guinness Dünya Rekorlar Kitabı’na Amerika’da ilk kendi kendine milyoner olma unvanına sahiptir.

İlham verici yapımı öneren arkadaşıma buradan teşekkürlerimi sunarım. İlham verici seyirler de dilerim hepimize! Meraklısına bu hanımefendi ile ilgili link bıraktım; hem hayatı ve pandemi dönemi için yorumlar hem de dizi ile ilgili güzel tespitlere ulaşabilirsin..

*Aslı’nın Dizi Önerisi…

“Kalıyoruz… Kuş olup uçmak isterken ağaç olup kök salıyoruz.”

Can Yücel…

Makas elimde; kuş mu ağaç mı?

Aslı’nda Her Şey Aslı İçin…

Zaman İsrafını, İstisna Olan ile İzah Edemezsin./ *Self Made (Tv Mini-Series 2020)” üzerine 5 yorum

  1. “…yolu belirginleşince, insan özgürleşiyor…” diyen kadının kitabı ile ilgili yazımı yazıyordum ki yorumunu buldum burada! Ne büyük bir mucizesin hayatımda… Yüreğinin sesini duyurana şükürler olsun! İyi ki varsın! 🙂

    Liked by 2 people

Yorum bırakın