Gitmeleri Yine Erteledik be Küheylan!/ *Reality Z (Tv Series 2020)


Aslı’nın Müzik Seçimi…

“Geç Oldu Ama Şimdi Anladım!”

Diyor ki Arkhipo Osipovka‘dan yazan Nazım Hikmet: “Denize, kuma, güneşe, elmaya, yıldızlara alışıyorum gülüm, iyice alışıyorum. Denize, kuma, güneşe, elmaya, yıldızlara karışıp gitmenin zamanı geldi.” (Meraklısına Rusya Vulan nehri kıyısında olan bu yere ait ve Akdeniz iklimli bir sahil köyü ile ilgili link de bıraktım, tıkla bak bakalım gitmeler orada daha mı kolay oluyor?)

Gitmeler gelince mi hep cuma oluyor yoksa cuma olunca mı gitmeler aklıma koşuyor?

Güne erken başladım ve serin yaz sabahı öğle olmasına rağmen halen devam ediyor. Belki de bu sabah tüm sabahlar için ve artık sadece sabah olacağı içindir!

Ki Gitmek Fiili İnsanın Aklına Gece Düşer!

Aslı’nın Küheylan’ı…

Belki de gitmekten kasıt gelmektir. Varmak istediği yere ulaşmak için… Sen mesela, gitsen ya… Bana doğru…. Ya da ben gelsem, sana doğru.

Bir dualiteyse yaşam, met-cezir misali döngüyü tamamlamak için, git de olmalı, gel de!

Aşkın paradigması da kaybolmak ile ilgili… Sahi cumanın coşkusu nerede?

Demek ki olay; bir spiralde dönmek değil, her tamamlanmada bir üst oktavdan devam edebilmekte. Yoksa ne farkımız kalırdı gözü bağlı bir attan, yiyemeyeceği buğdayı öğüten bir değirmen taşından…

Adından ve atından olarak özgür kalabilen bir muhaciri anlatır Hüner Şencan, Güdük Minare” adlı kitabının hikayelerinden biri olan Mokan`da. Atının adı bu! Küçük bir çocuğun sevgisi ile arasına giren yaşam mücadelesi…. Sanırım benim Küheylan‘dan geldi aklıma… Fasit dairemden… Değirmen taşımdan… Buğdaydan, undan, ekmekten… Gelse de gitsek`lerden…

Sınavlar, ödevler, günlük işler beni bekler. Gitmeleri yine erteledik be Küheylan!

Edit: Güdük Minare/ Hüner Şencan ve Mokan’ın hikayesine ulaşmak istersen; kitabın pdf linkini buraya bırakıyorum. İçerisinde başka güzel hikayeler de var. Okumak isteyene…

*Aslı’nın Dizi önerisi…

(Dizi adı üzerine tıklarsan İmdb sayfasına gidersin!)

Reality Z (Tv Series 2020) : Yeni yayına giren 10 bölümlük dizi; Brezilya yapımı ve orijinal dili Portekizce, alt yazılı Netfilix ürünü, komedi korku dizisidir. İngiliz mini dizisi Dead Set (Tv Series 2008) uyarlamasıdır. Yaratıcısı Cláudio Torres. Oyuncular Ana Hartmann, Emílio de Mello, Carla Ribas, Ravel Andrade, Guilherme Weber, Luellem de Castro, João Pedro Zappa, Hanna Romanazzi, Jesus Luz.

Farklı ülke yapımlarına yer vermek istediğimi biliyorsun; Her ne kadar klişe Zombi dizisi olsa da seyredilebilir bir film. Özellikle bu hafta sonu evde kalmışken farklı bir türü denemek isteyenlere öneririm, deneyin!

Olympos Tanrılar evi çekimlerini basan Zombileri konu alıyor. Bir şans ver bence!

Aslı’nın Dizi Önerisi…

“İyi ki geldin! Yüreğimin zarif acısı..”

Cahit Zarifoğlu

Hoş geldin! O vakit; de hadi gidelim!

Aslı’nda Her Şey Aslı İçin…

Gitmeleri Yine Erteledik be Küheylan!/ *Reality Z (Tv Series 2020)” üzerine 4 yorum

Yorum bırakın