Bir İnsan Bir Kere Ölmeli, Bir Kere Öldürmeli!/ *The Good Place (Tv Series 2016-2020)


Aslı’nın Müzik Seçimi…

“Senin İçin Uzun Süre Gittim!”

Bu şarkının müziği ve sözleri… Fena… (Azerbaycanlı JONY söylüyor “Ты Mеня Пленила” (Ty Menya Plenila) Romeo & Juliet (1996) film sekanslarıyla hazırlanmış MV.)

Üstelik bizim evde en çok dinlenenler de 1 Numara! Sebebi oğlum olsa da…

İnsan bazen her zaman ki gibi sevdiğini sanırken… Bir milatta denk geldiğini bilmeden… Neşeli bir bataklık gibi, ayakları toprağa batar. Sevdiğinin her anı zehirli sarmaşık gibi akciğerlerini sarar. Kıpırtısız, nefessiz; donar.

Ve Hiçbir Şey O Andan Sonra Aynı Olmaz. Tüm Kodları Değişir.

Eskiden sevdiği yemekleri artık görmek bile istemez. Sevdiği müzikler yavan gelir. Tavandan yemek masasına düşen örümceğe üzülür. Peçeteye alıp,  bahçeye salıverir. ..

Bir insan bir kere ölmeli, bir kere öldürmeli!

Üzerime toprak attıysan, ya da üzerine… Toprağıma  gül dalı ekip, sulama. Mezarlıklar ölüler içindir. Becerebilirsen, aç ellerini ve dua et! Benim için…

Ey yaşayanlar! Ceset bıçaklamaktan vazgeçin artık. Ölüleri rahat bırakın…

*Aslı’nın Dizi Önerisi…

(Dizi adı üzerine tıklarsan İmdb sayfasına gidersin!)

Dizi önerime gelince:

The Good Place (Tv Series 2016-2020) : Seri, 4 sezonluk 2016-2020 tarihleri arasında yayınlanmış, Ocak 2020 ayında final yayını ile toplam 153 bölüm ile kapanış yapmıştır. Amerikan yapımı, türü fantastik komedi dramdır. Ödüllü dizilerden… Yaratıcısı Michael Schur. Yapım Primetime, Saturn, Satellite, Hugo, Altın Küre ödülleri dahil 33 galibiyet, 145 adaylık kazandı. Oyuncular Kristen Bell, William Jackson Harper, Jameela Jamil.

Öteki dünyada bir araya gelen bir grup uyumsuz; kişilikleri ile gülümseten, düşündürten ve güzel zaman geçirten seyirliklerden… Ama felsefesiyle düşündürtüyor da!

“Cehennem başkalarıdır.”

Jean-Paul Sartre

Ailecek izlenebilir. Neşeli seyirler🎭

Aslı’nın Dizi Önerisi…

“Suskunluk, yaranın kanamasıdır. Suskunluk, dünü öldürmenin yasıdır. Suskunluk, insanım diyenlerin sahteliğine lal kalınmasıdır.”

Celalettin Rumi

Nutkum tutuldu!

Aslı’nda Her Şey Aslı İçin…

Bir İnsan Bir Kere Ölmeli, Bir Kere Öldürmeli!/ *The Good Place (Tv Series 2016-2020)” üzerine 24 yorum

Yorum bırakın